Тежка катастрофа с ТИР уби човек

0
941

Разигра се изключително тежка катастрофа с един ТИР и лек автомобил, при която един човек загуби своя живот

От бюлетина на МВР разбираме, че тежката катастрофа се е случила на Околовръстното край столицата в района на селата Мрамор и Мировяне.

Граждани подават сигнал за станалата катастрофа на тел. 112 около 10:30 часа вчера. Изпратени са линейки и полицейски коли.

катастрофа
Катастрофа с ТИР

Движението беше силно затруднено, поради полицейското разследване и докато бъде преместено ремаркето на ТИР-а извън пътното платно.

МВР изяснява причините за трагедията, поради тази причина се въздържа от коментари.



Тялото на жертвата е откарано в Съдебна медицина и чака аутопсия, която ще покаже какво точно се е случило в тялото на жертвата.

Това е мъж на 65-годишна възраст. Той е управлявал лекия автомобил.

Според първоначалните предположения, възрастният опитен водач на лек автомобил е получил здравословно неразположение, поради което е навлязъл в насрещното платно, където се е блъснал в ТИР-а.

Виждайки колата насреща, водачът на огромния ТИР направил маневра, с която да избегне удара, но по този начин той забил превозното средство в крайпътната нива. Въпреки тежкото положение на камиона, неговият шофьор е без травми и наранявания.

Това ПТП е породено от форсмажорно обстоятелство. Обаче, има много катастрофи и пътни инциденти, които стават поради липсата на дисциплина.

катастрофа
Един човек загина при вчерашната катастрофа

Едни от опасните водачи са именно мотористите. Много мотористи не са достатъчно отговорни, докато пътуват в населените места, но много по-голям е техният брой, когато излязат на магистралата.

Там те вдигат максимална скорост и не пътуват, а направо хвърчат по асфалта, сякаш всеки момент ще излетят във въздуха.

При не малко от тях това излитане е фатално.

Откакто времето се стопли и мотористите яхнаха мощните си мотори, вече имаме 22 смъртни случая на пътя в цялата страна, жертви на катастрофа.

Тази статистика също е тревожна, защото ежегодно нараства броят на моторите у нас.

 

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.