Това са три от най-загадъчните места в България

0
344

Не само по света, но и в България има места, считани за прокълнати или свързвани с нещо загадъчно и необикновено

Прокълнатата къща в село Мусачево
Вероятно сте чували за изоставената от десетилетия къща в софийското село Мусачево, считана за едно от най-злокобните места в цяла България. Легендата разказва, че на мястото, на което е построена, в миналото се намира турско гробище, а според друга история пък там има заровени прокълнати жълтици, носещи огромно нещастие на всеки, дръзнал да се засели. Местни хора разказват, че семейството, построило къщата преди десетилетия, умира при мистериозни обстоятелства, като същата съдба застига и други две семейства, пренебрегнали страховитите предупреждения.

българия
Случаят в Царичина и до днес е един от най-коментираните в България

Дупката в село Царичина
Тази загадъчна история датира от 1990 година, когато в района на селото започват тайни изкопни работи, ръководени от Генералния щаб на Българската армия. Екстрасенсът Елисавета Логинова също е част от екипа, получавайки послания от извънземни същества, благодарение на което става ясно, че там се намират останките на първото човекоподобно същество, обитавало Земята. Месеци по-късно работата е прекратена, самата дупка е запълнена с бетон, а случилото се там дава повод за множество спекулации, като случаят и до днес е един от най-коментираните в България.

Село Шишенци
Малкото видинско село също е попадало неведнъж във фокуса на общественото внимание в България с едно необяснимо явление – ежедневно след 21::00 часа там започват да се чуват гласове на невидими мъже, жени и деца. Според някои става въпрос за обикалящи наоколо чакали, според други пък феноменът има връзка с една местна легенда за сватбари от едно съседно село, избити от татари.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.