Кампания „Психично здраве“

0
301

По повод Световния ден на здравето 7 април Сдружение „Чудно“ стартира кампания „Психично здраве“.

Основната цел на кампанията е информирането на обществото за ползите от и начините за постигане, поддържане и повишаване на психичното здраве.

По време на кампанията ще се разпространява безплатен онлайн наръчник с добри практики и съдържателна информация относно начините за постигане, поддържане и повишаване на психичното здраве. Наръчникът е достъпен за изтегляне от:
http://www.chudno.org/naru4nik-psihi4no-zdrave

Основната цел на кампанията е информирането на обществото за ползите от и начините за постигане, поддържане и повишаване на психичното здраве
Основната цел на кампанията е информирането на обществото за ползите от и начините за постигане, поддържане и повишаване на психичното здраве

Други дейности, включени в кампанията, са провеждането на лекции, свързани с психичното здраве, както и безплатни консултации, за които можете да прочетете повече тук.

Необходимостта от подобна кампания се потвърждава от множество световни и български статистики, показващи важността на психичното здраве.



Споредданни на Световната здравна организация, един на всеки четирима жители на планетата в някакъв момент от живота си има нужда от психологическа помощ. По данни на PLOS Medicine в световен мащаб депресията е втората най-разпространена причина за нетрудоспособност.

Според статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи в България над 20% от населението страдат от повече или по-малко изразени психични разстройства, които не достигат до специалист или въобще до лечение, но влошават качеството на живот, намаляват трудоспособността и имат цялостно отражение върху икономическия статус на страната и самочувствието на нейните граждани.

Сдружение „Чудно“ е неправителствена организация в обществена полза с основна мисия развиването и предоставянето на иновативни психологически методи за разгръщане на личностния потенциал на хората.

Уебсайт: www.chudno.org

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.