Аязмо с лековита вода в БГ манастир лекува най-малко 18 болести (ВИДЕО)

0
2804

Когато традиционната медицина е безпомощна, болните започват да търсят Божията помощ и я намират в различните манастири и църкви. Аязмо с лековита вода лекува най-малко 18 болести

manastir-sv-ilia
Водата от лековитото аязмо е каптирана в чешма в манастира „Свети Илия“

През черните години на турското робство живели двама братя овчари Илия и Димитър.

Те били млади и снажни юнаци. Агата поискал да ги обърне от християнската вяра в мюсюлманската.

Братята били предани християни и отказали, затова били убити.

Погребани са в гроб, около който започнали да се случват много чудеса, а жителите на с. Касъмово почитали паметта на убитите братя като истински светци.



Вярващите, които били излекувани дори от най-тежки болести, започнали всяка година да правят курбан до гроба на младите светци Илия и Димитър.

През годините се зародила идеята да бъде издигнат храм, с който вярващите да увековечат християнския и духовен подвиг на братята Илия и Димитър.

За целта трябвало специално разрешение от властите.

Отправено е писмено прошение до 13-то ОНС, което разглежда молбата. И на 15 април 1905 г. княз Фердинанд I подписва Указ 105, който е обнародван в ДВ № 100 от 14 май 1905 г.

Два месеца по-късно, на Илинден – 20 юли 1905 г. Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Гервасий, роден в Габрово, освещава новия параклис, който е кръстен „Св. пророк Илия”.

sveti-ilia
Гробът на Светите братя Илия и Димитър в манастира „Свети Илия“
sveti-ilia
Около него се случват безброй чудеса

Параклисът  е изграден около гроба на братята Илия и Димитър.

Той се състоял от 2 стаи. През коридор се влизало в помещението с гроба на чудотворците. Имало и сервизно помещение, писаха в  dveri.bg.

Там се заселили две вярващи жени, които започнали да се грижат за новата Света обител и за лековитото аязмо.

Години по-късно е издигнат голям манастир с красива градина.

В двора на манастира има чешма, която в миналото била аязмо с лековита вода. Тази вода лекувала поне 18 различни болести както в миналото, така и днес.

sveti-ilia
Стенопис с ликовете на Светите братя Илия и Димитър

Сред тях са проблеми със зрението, с мозъка, главоболие, стомашни проблеми, бъбречни проблеми, гинекологични заболявания, болести на опорно-двигателния апарат.

През почивните дни или през отпуските всеки може да направи една полезна разходка до манастира в село Чинтулово, община Сливен.

Там ще се разтоварите от злободневните проблеми. Ще се заредите с огромна доза положителна енергия. А ако страдате от някакви заболявания, енергията от гроба на светците и аязмото с лековита вода ще ви помогнат да оздравеете напълно или поне да се почувства много по-добре.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.