Чудотворна икона на Пресвета Богородица пусна миро (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

0
792

Едно от чудесата на християнството е мироточенето. Миро изтича както от икони, така и от мощи на светци. Този път миро потече от чудотворна икона на Пресвета Богородица

Казанската чудотворна икона на Пресвета Богородица, която е е най-силната и най-почитана руска икона, започна да пуска миро.

Въпросната икона се намира във Валаамския манастир, капките миро били забелязани след края на Светата божествена литургия на 8 юни (неделя).

Светата божествена литургия е водена от  Троицкия епископ Панкратий, който видял и въпросното неочаквано появило се миро, научихме от pravoslavie.ru.

Мирото е забелязано, след като в края на Богослужението е направен и водосвет.



kazanska
Това е Казанската чудотворна икона на Пресвета Богородица

Капките миро се появили върху Казанската  икона на Пресвета Богородица, върху самия плат от робата на Божията майка, както се вижда ясно от направените в манастира снимки.

Благодарение на тях, научихме тази любопитна новина.

 kazanska
Миро по чудотворната икона на Пресвета Богородица

По принцип появата на подобно чудо небесно като мироточене може да се тълкува в две направления – предупреждение за идващо нещастие или знак, че нещо уникално предстои да се случи.

Да се надяваме, че Божията майка не е подала знак до вярващите за предстоящи беди, а за нещо наистина светло и позитивно.

kazanska
Чудотворната икона на Пресвета Богородица в близък план

Какво е редно да се направи,  когато станем свидетели на подобни знаци от духовния свят?

kazanska
Капките миро

Понеже не знаем какъв е този знак, важно е всички християни и у нас превантивно да се молим, ако знакът е за предстоящи беди, те да не се случат.

Има много документирани случаи в историята на християнството, когато вярващите са се молили силно знаейки, че някаква опасност ги очаква и са получавали изключителна помощ от Небето.

kazanska
Капките миро в близък план по иконата на Пресвета Богородица

Такъв случай се отбелязва в църковния календар на 1 октомври – Покров Богородичен.

След нощно бдение и молитви на вярващите, Пресвета Богородица са явила в храма и разперила своето наметало, с което предпазила населението от варварско нашествие.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.