Най-бързото ястие – японски омлет (вкусът и скоростта на приготвяне са удивителни)

0
976

Предлагаме ви да разнообразим и да заменим родния омлет с японския му вариант – ще ви хареса

Днес решихме да ви предложим една наистина скоростна рецепта, вкусът на която обаче по нищо не отстъпва на бързината. Става дума за типичния японски омлет, който може да замени родния, ако искаме да се поглезим с нещо нетрадиционно и различно на трапезата.

Уверяваме ви, че всеки ще се справи с приготвянето, дори и да не е запален и опитен кулинар. Запишете си съставките и начина, по който се прави тази лесна и аламинутна вкусотия.

Японски омлет - става наистина аламинут и е много вкусно
Японски омлет – става наистина аламинут и е много вкусно

Трябват ни три яйца, 15 грама соев сос и 10 грама оризов оцет.

Смесваме яйцата с оризовия оцет и соевия сос и разбиваме добре всичко това. Може да добавим и сол ако искаме и хапваме по-солено, но не забравяйте, че самият соев сос си има сол.



Загрейте малко олио в тиган и с един черпак вземете от сместта и поставете в тигана, все едно ще правите палачинки. Когато яйцата вече се „захванат“, вземете двата им края и ги загърнете един към друг в средата.

Отгоре сипете втори слой от тази смес като гледайте да покрива от едната страна на омлета до другата, а не целия тиган. Отгоре сипете нов черпак от сместта и продължете така, докато сместта не свърши и пред вас вече не се е получило дебело и вкусно руло.

Гарантираме, че този японски омлет ще ви впечатли и много ще ви хареса, защото и подправките му придават наистина апетитен вкус. Плюс това е и диетично ястие, което може да си приготвяте винаги, когато сте на диета за отслабване или просто искате да хапнете нещо бързо и леко.

Желаем добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.