Направете си тези кюфтета – такива не сте яли, гаранция! (чудна рецепта)

0
328

Тези кюфтета от магданоз, кашкавал и шунка просто се топят в устата

Тази вечер ви предизвикваме да опитате едни супер нетрадиционни, но уникално вкусни кюфтета. А именно кюфтета с магданоз, шунка и кашкавал. Преди да се намръщите, направете си ги и ще ви попитаме пак.

Рецептата е много лесна и се прави бързо, което е идеално за вечеря, след дълъг работен ден. Ето и необходимите продукти за тези супер кюфтета, както и как точно да си ги приготвите.

Страшни кюфтета, такова мезе няма никъде
Страшни кюфтета, такова мезе няма никъде

Трябват ни три връзки магданоз – пресен, три яйца, една лъжица брашно, 200 грама сирене, 150 грама кашкавал, 200 грама шунка, олио, сол и черен пипер на вкус.

Най-напред настъргваме на ренде кашкавала и сиренето, а шунката и магданоза нарязваме на ситно. После от всички тях забъркваме една хомогенна смес заедно с трите яйца, брашното и всички подправки.



Взимаме тиган, в който сме загряли малко олио и изсипваме една лъжица от тази смес. Запържваме я докато придобие златист цвят и от двете страни. После сваляме готовото кюфте от тигана и поставяме следващото – така докато сместта ни не свърши.

Цялата работа е супер бърза и не представлява никаква трудност дори за дете, камо ли за всяка домакиня. Най-важното е, че тези чудни кюфтета са не само супер аламинут, но и вкусът им е силно впечатляващ – сами ще го усетите, когато ги опитате.

Кюфтенцата от магданоз, шунка и кашкавал вървят чудесно с всяко питие, а стават, както за основно ястие с гарнитура по избор, така и за прелестно мезе, което няма оставяне. А дали ще вдигаме наздравица с вино, бира или ракия – няма значение. Важното е да сме живи и здрави! Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.