Какво не знаем за СПА процедурите?

0
574

СПА процедурите набират скорост сред повечето хора напоследък. Какво всъщност представляват те? Това са процедури, свързани с релакс и глезене на тялото.

Доста често бъркаме СПА с Уелнес и балнеолечение. Балнеолечението е свързано с процедури за хора, които страдат от някакъв проблем и се нуждаят от лечение. СПА предлага широка гама от възможности, с които да се отпуснете от натовареното ежедневие, да отделите време за себе си и да се почувствате специални. Все повече хотели в почти  цялата страна предлагат СПА процедури като допълнение към вашата почивка, за да може тя да бъде изключително пълноценна и зареждаща.

spa-proceduri

Значение и история на СПА процедурите

СПА е съществувала още от древността. Наименованието идва от латински и в превод означава “здраве чрез вода”. Вероятно още в древността е била открита лечебната сила на  минералната водата и нейната възстановителна способност. Смята се, че жените я използвали за разкрасяване, а войните мъже от древността лекували раните си. Също така често срещано мнение е, че началото на спа процедурите е започнало от белгийския град Спа, който вероятно е дал и наименованието им.



СПА процедурите могат да включват различни разкрасителни процедури, терапии, масажи и техники за релакс.

Видове спа процедури и техните ползи

Спа терапията е популярно средство в цял свят. Някои от най-популярните процедури, които включва са: ароматерапия, калолечение, различни масажи с горещи камъни, озонотерапия и много други различни видове.

Всяка от тях има различна цел и ефект върху вашето тяло. Общо казано, ползата от спа процедурите е да се почувствате релаксирани, успокоени и подмладени, заредени с нови сили и позитивна енергия.

Например, ароматерапията включва употребата на различни масла и есенции, с които действат стимулиращо и ободряващо. С тях се въздейства на аурата, енергийния поток, хармонията и духовния растеж. Ароматерапията не се препоръчва за домашни условия освен ако не се осъществява от специалист, тъй като не би могла да поставените цели, а именно да ви зареди и ободри.

Друга интересна терапия, която набира скорост и интерес напоследък, е озонотерапията. Както се вижда от  нейното наименованието  използва се медицински озон. Той притежава мощни окислителни свойства и с нея могат да се лекуват различни видове заболявания. Озонотерапията е иновативно средство за съвременно лечение.

Терапията с водорасли е доста предпочитан метод, тъй като съчетава в себе си богатства от морските дълбини. Тяхното действие е регенериращо и реминерализиращо за нашето тяло. Тези специални водорасли съдържат йод, магнезии, желязо и други важни вещества, които ги включват като добре приложими в медицината и козметиката.

Калолечението е терапия, при която намазват тялото с лечебна кал. Тя е богата на различни витамини и минерали и действа цялостно на организма ни.

Масажът с горещи камъни е много добър начин да отстраним енергийния дисбаланс. Използват се специални лава камъни, които предварително биват затоплени и така предават своята лечебна енергия на тялото ни. С тяхна помощ се стимулира позитивна енергия, превъзмогва се умората и стресът, които се натрупват в следствие от работа и напрежение от живота и ежедневието ни.

Парната баня и сауната са сред най-често срещаните и предпочитани спа процедури. Почти всеки хотел разполага с тях. С помощта на сауната се освобождавате от натрупаните токсини в тялото. Това се случва в специална стая, където въздухът е много горещ и сух и предразполага към потене и отделяне на токсини. След това се чувствате освежени и заредени с енергия. Зимата е изключително приятно сред тежък ден на ски пистата за любителите на този спорт.

Парната баня е в помещение, където под налягане се изпуска гореща пара. Тя почиства порите и предразполага тялото ви да се чувства свежо и чисто след това.

spa-proceduri-Хидромасажът е процедура, която  използва масажиращото действие на водните струи. Въздухът и водата се смесват по приятен начин като подобрява вашето кръвообръщение и се чувствате релаксирани.

Ако все още не сте опитали някоя от тези прекрасни процедури, не се колебайте. В салоните, където правят подобни процедури, ще ви предложат най-подходящия вид масаж или терапия, за да се отпуснете и да се насладите на спокойствието.

spa-proceduri--

Отделете време за себе си и се почувствайте заредени и релаксирани. Защото го заслужавате. Отидете на СПА в Банско, най-добрият курорт в България,  и ще се преродите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.