Шоколадови пастички с фъстъчено масло са лесно коледно изкушение

0
423

Тези шоколадови пастички с фъстъчено масло се приготвят възможно най-елементарно и няма да е проблем за никого

Вкусен коледен десерт през почивните дни – лесен, но пък много вкусен. Това са тези шоколадови пастички с фъстъчено масло, чиято рецепта ви предлагаме днес.

Трябват ни три и половина чаши с фъстъчено масло, три четвърти чаша меко масло, три чашии пудра захар, половин чаша кафява захар и половин лъжица ванилия, 180 грама готварски шоколад.

Страхотни шоколадови пастички, които може да украсите с ядки или стърготини по ваш избор
Страхотни шоколадови пастички, които може да украсите с ядки или стърготини по ваш избор

Първо смесваме фъстъченото масло заедно със захарта, ваналията и маслото като ги разбиваме добре с миксера, за да се получи съвсем хомогенна и гладичка смес.

След това вземете една тавичка и я застелете с алуминиево фолио, а върху него поставете тестото и го покрийте също с фолиото, за да притиснете сместта така, че да се получи равен блат. После го сложете в хладилника, за да стегне.



Шоколадът го разтопете на водна баня, а може и в микровълновата печка. След като извадите вече готовия блат от хладилника, го залейте обилно с разтопения шоколад и го върнете обратно в хладилника за около оше десетина минути, за да стегне добре.

Когато накрая го извадите, махнете фолиото и го нарежете на равни на брой правоъгълници – излиза около 36 броя, но зависи от размера на тавата, а и от това каква големина предпочитате самите вие. Поставете тези апетитни правоъгълничета в един поднос и ги пъхнете пак в хладилника.

Трябва да знаете, че тези чудни шоколадови пастички с фъстъчено масло се сервират студени и тогава са направо неустоими. Бъдете сигурни, че децата ви страшно ще ги харесат. Съпругът също. Да ви е сладко на всичките!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.