Тайните на богомилите вече напълно са разгадани (+видео)

0
1060

Богомилите са уникални. Не случайно тяхното учение завладяло скоростно Западна Европа, а техните тайни вълнуват хората и днес

Богомилите били велики посветени в множество тайни

България била велика държава по времето на цар Борис – Михаил Покръстител и на неговия син цар Симеон. Тогава нашите предци живели в уникална епоха, наречена Златният век.

Тогава най-малкият син на  цар Симеон Велики – Вениамин, по-късно останал в историята като Боян Мага, създава учение, което се доближава до истинското апостолско християнство.

Духовното просветление не просто е изразено чрез Светата Троица, Светия дух,  Иисус Христос и волята на Всевишния, а и чрез закона за кармата и прераждането, докато смъртта е един нормален преход.

За тайните на богомилите ни разказва известният не само у нас, но и в САЩ проф. Дамян Попхристов, докато гостува  на Ива Сапунджиева в нейното авторско предаване „Знаците”.



Проф. Дамян Попхристов проучил архивите на Ню Йорк и там открил неподозирано интересни и непознати за нас  факти за живота и делата на богомилите.

Когато се прибрал в България и започнал да чете информацията, която се тиражира за богомилите у нас. Останал изумен, затова решил да напише книга, в която да сподели наученото от Америка в книгата „За богомилите от уста на ухо“.

Богомилството у нас се заражда на 12/13 април 928 г. Боян Мага във Велики  Преслав в параклиса на Света Параскева посвещава първите 21 негови бъдещи апостоли.

Сред тях е и поп Богомил. Посвещава и патриарха на Велики Преслав Стефан, който заминава на мисия зад граница и основава богомилски център във Венеция.

Затова е наречен Стефан Венецианеца. Умира в Рим и там е погребан с почести.

Титлата маг означава най-висш посветен.

Магнаурската школа е била най-голямата езотерична школа в онези далечни времена.

Николай Мистик  бил учител на цар Симеон Велики, а след това царят изпраща и своя най-малък син Вениамин отново при Николай Мистик да бъде обучаван.

богомилите

Боян Мага навлязъл изключително бързо в света на езотериката, защото притежавал парапсихологически способности.

Познавал е лечебната сила на растенията.  Във всяко растение – билка има концентрирана енергия, която може да бъде освободена. И така билките лекуват болните тела или души на хората.

Василий Врач бил голям лечител с помощта на билки, а като негов далечен последовател приемаме Петър Димков.

Съвършеният човек успява да развие всички качества и заложби, които са били предварително заложени от нашия създател.

Богомилите са се научили да неутрализират земното притегляне с помощта на насочена енергия – телепортация.

Има документиран случай точно от Инквизицията, а Дамян Христов прочете информацията, която открил в архивите и после записал в новата си книга.

Изгледайте цялото видео за богомилите до края, защото е невероятно интересно и ни дава информация, която се тиражира за първи път.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.