Това, което не знаете за косата, ще ви шокира!

0
336

Косата ни свързва с фините нива на Вселената

Косата е антена, която усилва интуицията, нашата жизненост и в нея се крие шестото чувство. Тази теория не е чужда на древните ни предци, както и на духовните водачи.

Според екстрасенси тя е много повече от косми на главата. Косата е и огледало за целия организъм. Ясновидците твърдят, че мъжете, които се стрижат нула номер нулират натрупаната негативна енергия в биологичния си часовник.

Същото важи и за жените, които драстично променят прическите си.Ефектът е силен, защото косата представлява акумулатор на психокинетична и емоционална енергия.

За просветените тя е подарък от природата, буфер срещу стреса, увеличава нашата виталност и интуиция. Липсата й, както е при плешивите мъже, ни прави по-чувствителни към околните енергии.



Плешивците страдат по-често от диабет и високо кръвно налягане.В древните предания се казва, че хората оредяват на темето, защото изпитват страх, безпокойство и имат някои аномалии в организма. Силният скалп и плитката са връзката с боговете.

Косата е връзката ни с фините светове на Вселената
Косата е връзката ни с фините светове на Вселената

Тя дава сила и власт на притежателя й над масите. Ако се отреже, тогава й силите на организма на човека ще се изчерпат, пише още в преданията.За тази сила говори и притчата за Самсон и Далила.

Според старозаветните писания, мощта на Самсон се криела в косата и неговите седем плитки. Невярната му любима Далила разбрала това и с хитрост ги отрязала, а непобедимия воин паднал в плен.

Прабългарите също смятали, че косата ни свързва с космическите енергии и са я подстригвали по определен ритуал. Те бръснели главите си, но отзад запазвали три плитки. Само хановете и колобрите (жреците) имали привилегията да си пускат дълги коси.

Почитането на косата откриваме и у коренното население на Америка-индианците. Счита се, че заради това червенокожите имали свръхестествена способност да се ориентират и да оцеляват.
Петър Дънов също твърди, че космите на главата са антени, с които приемаме знания от висшите светове. .

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.