Идеи как да вържем шал по 25 начина (ВИДЕО)

0
1993

Дамският шал е начин да демонстрираме вкус, оригиналност и креативно мислене по отношение на своето облекло

Шал при официален повод или шал за ежедневието, вие можете да бъдете неповторими, защото го заслужавате.

Всяка жена знае поне 2 или 3 начина как да сложи шала и как да го върже, но винаги е добре да може повече, за да бъде още по-оригинална и неотразима.

Рускините още от миналото слагат шал на своите рамене, докато седят вкъщи.

Ако не сте били там, то поне сте гледали по филмите. Те използват плътни плетени шалове, защото през зимата в миналото в домовете им е било студено.



Към някои от българските фолклорни носии също има шалове, но те не са така популярни както в носиите от Русия, Молдова, Румъния, Чехия, Унгария и други страни.

В по-далечното минало у нас шалове носеха предимно по-възрастните жени. Тогава бяха модни едни малки плесирани шалове във всевъзможни цветове и десени.

шал
Винаги красиви

През последните 15 години в много страни от Европа, така също и в България шалът започна да заема своето място в гардероба и на младите жени.

Британците знаят, че кралица Елизабет връзва квадратен шал на главата си, подобно на забрадка, когато язди кон в Шотландия, когато разхожда своите коргита или се разхожда сред природата.

Ето какво научаваме от чуждата преса:

Ако през зимата слагаме шал на врата, за да ни пази топло, то в по-топлото време го използваме като допълнение към тоалета.

шал
Винаги елегантни

Най-типичният начин за поставяне на тесен и дълъг шал е под ревера на сако или на риза, който се спуска свободно с различна дължина.

Триъгълен шал, вързан подобно на стюардесите (като пионерска връзка) или с възел подобен на вратовръзка също е добро допълнение към деловото или лежерно облекло.

Ако носите спортна или дънкова риза, можете да сложите едно малко шалче, което покрива врата, а неговите краища сте пъхнали в деколтето на ризата.

Тесен и дълъг шал можете да увиете 2 или 3 пъти около врата, а двата края падат свободно на гърдите ви.

Всички варианти за връзване на шал са нагледно демонстрирани на видеото. Вие също ще се справите отлично.

шал
Винаги неотразими

Превод от английски език: Милена Христова

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.