Истинския победител в Евровизия 2016 е БЪЛГАРИЯ! (ВИДЕО)

0
645

Финалът на Евровизия 2016, провел се на 14 май, излъчван в над 50 страни и гледан от над 400 милиона души, доказа че хората никога не са имали и няма да имат суверенното право да избират своя истински победител, какъвто тази година беше Поли Генова!

В Евровизия 2016 г. участваха 26 държави. Като цяло, музикалните изпълнения, които бяха представени не отговаряха на много от условията за комерсиалност, а именно оригинален и въздействащ аранжимент, запомнящо се позитивно послание, уникалност в сценичното представяне и не на последно място – стремеж към създаване на качествен продукт, достоен да бъде удостоен с приз в развлекателната индустрия.

Евровизия 2016 Поли Генова
Нашето брилиантно момиче Поли Генова

Това, което наблюдавахме, беше повече от жалко, защото оценителната система вземаше горните критерии като последен елемент при оформянето на крайното решение.

Голяма част от коментаторите на състезанието, в множество интервюта и анализи преди и след резултатите, постоянно акцентираха в своите изказвания, че резултата до голяма степен е оправдал предвижданията на големите букмейкърски къщи с изключение на един, този на България.Евровизия 2016 Поли Генова

Ако погледнем предварителните предвиждания на букмейкърите ще забележим че Украйна, Русия, Австралия и Швеция бяха сочени за победители, докато България беше слагана в отбора на аусайдерите до последния момент с шанс за победа 100/1. Трябва да сме наясно, че когато говорим за международни букмейкъри, винаги са намесени ОГРОМНИ ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ.



Евровизия 2016 Поли Генова
Поли Генова е истинската победителка на Евровизия 2016 г.

Ще спрем с коментара си дотук, но непременно трябва да вметнем един неоспорим факт – цената на един глас = 20 евро цента. Колко гласа могат да бъдат генерирани само на цена от 2 милиона евро, да прави сте 10 000 000 гласа и всичко би било законно макар и неморално.

Ако вземем под внимание критериите за оценяване, които поставихме в самото начало, несъмнено в ТОП 5 на това състезание трябваше да бъдат България, Испания, Унгария, Белгия и Русия.

Единствено и само България обаче успя да се пребори всички негативни обстоятелства по пътя си към финала, като големи финансови интереси, политически интереси, неравенство по отношение на население, готово да гласува за нея.

И като „НА ИНАТ“, въпреки всичко, Поли Генова показа на света, че продуктът, с който представи България на Евровизия 2016 може да разбие всички предразсъдъци и да достигне върха. Това прави песента „If love was a crime” един ИСТИНСКИ БРИЛИЯНТ в короната на Евровизия.

Георги Георгиев

“The song which coming next is nothing less than extraordinary”
The Official “BBC One” presenter Eurovision 2016
May 14/ 2016

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.