Невероятно: Манастир от „Под игото” лекува безплодие! (Там слизат ангели)

0
524

Необясними чудеса стават в този манастир

Манастирът притежава две чудотворни икони на Света Богородица, които лекуват безплодие, даряват душевен мир и спокойствие. Местото е силно енергийно и според ясновидци се явява портал между два свята.

Пророчица твърди, че на това место слизали ангели от небето и затова силата на манастира е огромна.

Той се намира в Северозападна България и е познат като Лопушанския манастир „Свети Йоан Кръстител”. Светата обител е разположена в село Георги Дамяново, познато като Лопуш, до Берковица.

Лопушанския манастир лекува тежки болести
Лопушанския манастир лекува тежки болести

Според преданието манастира е построен още по време на Второто българско царство. След това е разрушен при турското нашествие.
До възстановяване на църковната светиня през средата 19-ти век почти не се знае за неговата дейност, като на няколко пътни е разрушаван и опожаряван.



През 1850-1853 г. манастира е възстановен от трима монаси. През 1879 г. патриарха на българската литература Иван Вазов е назначен в Берковица за околийски съдия.

Народният поет често прескачал до манастира, който е разположен на 30 км от града. Именно там той е написал част от великата си творба „Под игото”, известна като „Манастира”. В този мъченически край са убивани жестоко въстаници и мирно население по време на Чипровското, а по-късно и през Септемврийското въстание.

„Цялата история ни е мъченическа. И турци са ни клали, и наши. Затова душите им бродят по горите. И само иконата на Света Богородица ни спасява, иначе сме жив зян”, разказват местните.

В манастира се пазят две свръхсилни икони на Божията майка, които пазят и дават благодат на населението в този край. Едната е от 19-ти век, а другата е на възраст поне на около триста и петдесет години. Доказано е, че манастира и иконите лекуват безплодие. Много двойки са се сдобили с рожба, след като са измолили милост от лика на Света Богородица.Възрастна жена докоснала нови потници и бельо до иконите, и ги изпратила до младо семейство в Испания, които пет години нямали деца. Само след три месеца жената забременяла с близнаци.

Друга измолила благословия от иконата в манастира, за близки чак в Америка. Бащата бил с доказан стерилитет, но двойката вече се радва на красиво момиченце. Преданията разказват, че по време на Септемврийското въстание и последвалото клане иконата на Света Богородица заплакала с кървави сълзи. А свидетелствата, че манастира и иконите даряват с дълго чакани деца, са безчет.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.