ЕС налива свежи пари за нови работни места

0
323

Още една добра новина на фона на неприятните вести. ЕС ще осигури на България свежи пари, с които ще бъдат разкрити нови работни места

Днес е одобрена ОП „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2014-2020.

Това е първата одобрена програма от ЕС, научихме от БГНЕС по информация на МТСП – Министерство на труда и социалната политика.

Осигурени са 2 милиарда и 135 милиона лева.

eu
ЕС отпуска средства за работни места

Тези средства ще бъдат използвани за допълнителна по-висока квалификация на 100 000 българи. Нови 28 000 работни места ще бъдат разкрити в рамките на идващите години.



Ще бъде оказана помощ на 17 000 млади специалисти със средно и с висше образование да си намерят подходяща работа.

Продължават обученията по линия на учене през целия живот. По този начин ще получат нови знания 160 000 души.

Част от средствата ще бъда използвани за хората с увреждания.

Средства ще бъдат насочени за преквалификация на хора от 35 до 50 години, както и за онези от рисковите групи над 54 години, които все по-трудно си намират работа.

Предстои работа с предприятията, които пожелаят да участват в присъединяване и адаптиране на човешки ресурси в различни отрасли на икономиката. 

„Младежка заетост“ е инициатива по линия на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Около 110 милиона лева ще бъдат изразходени, за да бъде намалена безработицата при младежите, както и възможности за стажове при българите от 15 до 29 години с цел придобиване на нови опитности и практически знания, благодарение на които ще могат много по-лесно да си намерят подходяща работа.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.