Здравната каса ви дава възможност за допълнителна дентална услуга

0
401

Ако все още не сте разбрали, от 1 април 2016 г. денталната помощ, която Здравната каса поема, се увеличава с още една манипулация

От 1 април 2016 година влиза в сила новият рамков договор, според който на всички здравноосигурени лица им се полага по още една стоматологична услуга, която е включена в пакета „Извънболнична дентална помощ“.

До сега Здравната каса поемаше 1 обстоен преглед за снемане здравния статус на зъбите и 2 процедури за лечение – пациентът можеше да избира между лечение на зъби с амалгама или с химичен композит – фотополимер, а при нужда изваждане на зъб – екстракция.

Здравната каса
Здравната каса

От 1 април 2016 година в този пакет за „Извънболнична дентална помощ“ е включено още едно лечение на зъб или евентуално екстракция, а цената е както на останали 2 процедури.

Ако вашите зъболекари не са ви уведомили за това решение на Здравната каса, защото не сте ги посетили все още или защото са пропуснали да ви съобщят, не пропускайте да се възползвате от тази възможност да лекувате доста по-евтино своите зъби, защото неподдържаните зъби стават заплаха и за вътрешните органи в човешкото тяло.



********

Новият рамков договор за Здравната каса е реализиран чрез Наредба 2 от 25 март 2016 г.

Здравната каса
Началото на Наредбата, качена на сайта на МЗ
Здравната каса
На стр. 26 от Наредбата е информацията за денталната помощ

Наредбата е качена на страницата на Министерство на здравеопазването и всеки от вас може да я прочете ТУК >>>.

В нея са описани новите моменти не само за дентална помощ, но и за всички останали заболявания.

Когато отидете на личен лекар, попитайте какви още права ви дава Здравната каса за прегледи и лечение, които се отнасят за вас, за да се възползвате от тези възможности.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.