Сензация: Пиете ли кафе, няма да ви хванат тези опасни болести!

0
645

Пиенето на кафе ни предпазва от различни болести

Приема на кафе категорично ни защитава от тежки, дори смъртоносни заболявания. Пиете ли от кафето, няма да ви хванат редица сложни и опасни заболявания. Ароматната напитка доскоро беше анатемосвана. Спецовете предупреждаваха, че ако се прекали с приема на няколко чашки на ден кафе, това води до фатални последици на организма.

Голямо британско изследване установи коренно различна полза от напитката. Според учените приема на кафе предпазва черния дроб от различни заболявания, някои от които дори водят до смърт. Световната здравна организация дори доказва, че редовния прием на кафе предпазва от някои видове рак на матката и на черния дроб.

Освен удоволствие, пиенето на кафе ни предпазва и от болести
Освен удоволствие, пиенето на кафе ни предпазва и от болести

Преди това пък тя твърдеше, че ароматното питие води до рак на пикочния мехур, ако се прекалява с нея.Но сега вече е на коренно различни позиции относно ползата на кафето.

Британски тръст за борба с чернодробните заболявания твърди в доклада си, че кафето предпазва от различни тежки болести на черния дроб, като фиброза, стеатоза и цироза. Интересното в случая е, че според учените дори тези пациенти, които страдат от тези заболявания, редовното пиене на кафе може да забави развитието на болестта.



Болестите на черния дроб предизвикват висока смъртност във Великобритания и по света, където тя е на трето място по смъртност. Освен злоупотреба с алкохол, болестта на черния дроб може да се предизвика и от затлъстяване. Друга причина за заболяването на черния дроб са различните видове хепатит.

Учените не знаят как точно действа кафето върху черния дроб. Известно е, че след като кофеина навлиза в организма, той забавя разрастването на тъкани, които увреждат черния дроб.

Според други изследвания кафето предпазва и намалява риска от болести като диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, множествена склероза и Паркинсон. Европейската служба по безопасност на храните препоръчват следното, че пет чаши на ден еспресо са напълно безопасни за човешкия организъм.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.