Незабавно се отървете от тези вещи в дома си, ако не искате да се разболеете от рак

0
483

Въпреки жестоката истина, пазарът е наводнен със стоки за бита с висока концентрация на опасни химични вещества

Ако не искате да се разболеете от рак, трябва да изхвърлите по най-бързия начин тези вещи от дома си.

Колкото повече узнаваме за предметите, които ни заобикалят, толкова повече осъзнаваме жестоката истина за вредата, която нанасят върху здравето ни.
Отдавна се знае, че голяма част от нещата, които могат да бъдат намерени в почти всеки дом, всъщност съдържат опасни вещества, предизвикващи рак. Последните проведени изследвания сочат, че голяма част от тях съдържат опасни вещества като триклозан, нафталин, формалдехид и редица други канцерогени, които водят до рак.

Въпреки жестоката истина, пазарът е наводнен със стоки за бита с висока концентрация на опасни химични вещества. Ако прочетете тази важна информация, може би ще прозрете истината и ще избавите дома си от всички тях, превръщайки го в химически безопасна зона.
Колкото по-рано направите това, толкова по-добре, категорични са специалистите.

рак
Въпреки жестоката истина, пазарът е наводнен със стоки за бита с висока концентрация на опасни химични вещества

Ето и нещата, от които трябва да се отървете, за да не попаднете в плен на коварния рак:



Почистващи химикали и ароматизатори
Със сигурност във всеки дом има такива екстри, тъй като не може да се отрече, че е приятно да ви лъхне на свеж аромат.
Вдишвайки дълбоко този аромат от освежителя за въздух например, рискувате да си докарате не само възпаление на горните дихателни пътища, а някое зловещо заболяване.
Съвременните ароматизатори са натъпкани с летливи вещества, които са в състояние да предизвикат развитието на злокачествени клетки в организма.
Това не означава, че не трябва да освежавате въздуха в жилището си.
Можете да постигнете същия ефект като оставите портокалова или лимонова кора да поври във водата.
Можете да ароматизирате банята и тоалетната по безопасен начин като накапете няколко капки от любимото си етерично масло върху тоалетната хартия.
Опитайте се да се избавите от по-голямата част от силните препарати за почистване на повърхности, тъй като те не убиват само мръсотията, а и здравето ви. Не забравяйте, че можете да поддържате чистотата и с помощта на природни средства.

Води за уста и пасти за зъби
Другите опасни за здравето продукти, тъй като съдържат вещества като флуорид и триклозан, които са изключително опасни и са склонни да се натрупват в организма.
Залагайте на бели пасти за зъби, а не на тези с ярки цветове.

Тефлонови съдове и покрития от тефлон
Със сигурност всяка една домакиня има в дома си съдове с тефлоново покритие.
Безспорно, те ви позволяват да приготвяте храната с много по-малко количество мазнина, но с тях трябва много да се внимава. Дори само една драскотина по покритието прави тези съдове опасни, тъй като при нагряването повредената повърхност отделя опасни химически вещества като перфлуорооктанова киселина. Тя определено няма място в храната ви. Затова използвайте съдове с висококачествени покрития, които няма да се надраскат още след първото ползване.

Стари и мръсни обувки
Не случайно мебелните фирми са създали шкафове за обувки. Още щом влезете в жилището си приберете обувките в специалния шкаф. Всеизвестен е фактът, че заедно с тях вкарваме в дома си редица ненужни и опасни химикали – от олово до най-различни пестициди.
В никакъв случай не пазете в дома си старите обувки, тъй като химикалите, съдържащи се в подметката им могат сериозно да замърсят въздуха.

Антиперспиранти и дезодоранти
Изхвърлете от дома си дезодоранти и антиперспиранти, които съдържат фталати, алуминиеви соли и триклозан.
Доказано е, че алуминиевите соли причиняват рак на гърдата при жените. Най-добре е да ги заместите с органични продукти.

Бои и лакове
Винаги, когато използвате в дома си боя или лак, не забравяйте да проветрите много добре помещението си. Само един лак за нокти дори е в състояние да нанесе сериозни проблеми на здравето ви, а какво остава за боите и лаковете за декорация… В състава им присъстват опасни химикали, които са канцерогенни и могат да повлияят на ДНК-то на нормалните клетки. Те причиняват необратими промени в генетичния материал, които да ви доведат сериозни здравословни проблеми до главата.

Нафталин
Все още немалка част от домакините използват нафталина срещу молците, без дори да осъзнават, че по този начин излагат живота си на сериозен риск.
Припомняме, че преди време нафталинът бе включен официално в списъка на продуктите, които предизвикват рак.
Забравете за него и използвайте естествена защита срещу насекоми в дома си като например торбички с лавандулови цветове.

Завеси за баня
Забравете за тях и заложете на стъклените панели за душ. От парите в банята пластмасовата душ-завеса отделя опасни вещества във въздуха

Пластмасови бутилки и съдове за храна
Всички те съдържат бисфенол А и фталати. Не купувайте храна в пластмасови контейнери и не пийте вода, която е стояла дълго време в пластмасова бутилка, още повече, ако тя е била на топло.

Декоративни свещи
Често пъти във фитилите на красивите декоративни свещи се съдържа олово, за да се увеличи твърдостта им.
То обаче причинява хормонален дисбаланс, който може да доведе до проблеми не само при децата, а и при възрастните.
Разбира се сте изложени на този риск, ако в дома ви има много такива свещи, тъй като натрупвайки се в организма, оловото подпомага развитието на ракови клетки.
Затова най-добре е да сведете до минимум количеството на декоративни срещи в интериора, за да предпазите здравето си.

Не подгрявайте храна в пластмасови съдове и заменете пластмасовата бутилка със стъклена такава.

Не пийте вода от чешмата
Тази вода е мръсна и съдържа химикали и метали, за които често забравяме, но нанасят вреда на здравето ни.
Най-добре е да инсталирате в дома си филтри за вода или да се снабдите с филтърна кана.

Много хора изразяват надежда, че все някой ден ще настъпи доста по-екологична ера и предметите, с които се обграждаме ще са много по-безобидни.
Разбира се можете да поставите началото на тази ера в жилището си още от днес като се избавите от гореспоменатите предмети. Не се страхувайте да изхвърлите всичко, което е вредно, тъй като здравето е безценно. За съжаление често пъти осъзнаваме този факт, когато вече е твърде късно.

Споделете тези опасности и с приятелите си и не оставайте безразлични към нехайството им.
Винаги, когато посегнете към някой почистващ препарат си спомнете, че можете да почистите и с природни средства. Нашите прабаби не са разполагали с такива препарати, но не са тънели в мръсотия.
Природосъобразният начин на живот винаги е по-полезен за здравето и живота от модерния, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.