Извънземни изпуснали този камък в Родопите (Местото е силно енергийно и мистично)

0
758

Местото е със силен енергиен заряд

Местото е мистично и има невероятна легенда за неговия произход. То се намира в Родопите и според местните историята по създаването му е малко плашеща. То представлява огромен камък, заседнал между два рида и аха да се катурне надолу. Но това не се случва вече хилядолетия. Това е Караджов камък-едно от най-мистичните и красиви места в Родопа планина.

Уникалното плато се намира между селата Мостово и Сини връх. Част е от комплекса на тракийските селища, които се намират на трите върха- Караджов камък, Кръстова гора и Белинташ. Това место има невероятно значение и за древните ни прадеди. Защото чрез тях траките са пресъздавали три свята- тези на мъртвите, на боговете, както и на живите.

Местото на Караджов камък е обвито с мистика
Местото на Караджов камък е обвито с мистика

Камъкът има извънземна история. Според местните този огромен гранитен къс е спуснат от извънземен космически кораб и вероятно е бил част от инфраструктурата на изграждане на космическата площадка. И на него са открити има ямички и улеи, както и на светилището Белинташ. Дължината на платото е около четиристотин метра, а цялата му обща площ е пет декара. Достъпен е само от югозападната му част. Процепът под Караджовия камък служи като врата. Височината на портата е около двадесетина метра, широк е към два-три метра. Районът е защитена територия.

Обитава се от черния щъркел, скалния орел, сокола скитник, алпийски бързолет, дива коза, дива котка.Който все пак се изкачи на платото, остава очарован от гледката. Местото е магическо, силно енергийно и много мистично. Ако е валяло , оброчните ями блестят като очи на извънземни.



Преданието за името на магнетичния камък разказва, че е свързано с Караджа войвода от село Яврово. Той пазел околните села от набезите на башибозуците. Според легендата хайдутинът се разгневил много на турците, които отвлекли красивата девойка Драгана. Замъкнали я на отсрещния връх и се гаврили с нея до смърт и сега той се нарича Драганица. Заради това войводата събрал четата и издебнал сгоден момент, като избил разпищолените башибозуци.

Но после валията изпратил отряд, който избил четата, паднал мъртъв и Караджата. Затова камъка носи неговото име. Според друга легенда Караджа войвода заровил голямо съкровище, което и до днес се търси от иманяри с високотехнологична техника.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.