Шок! Вижте истината за киселото мляко

0
308

Истината е, че си даваме парите за пълни боклуци, които оказват пагубно влияние върху здравето ни

Истината за киселото мляко, което по традиция присъства във всеки български дом, ще ви шокира.

Оказва се, че производителите прилагат нов трик за сгъстяване на киселото мляко, който обаче отново е в ущърб на потребителите. За да спестят разходите за суровини, производителите влагат все по-малко мляко за направата на кисело мляко.

Може би всеки от вас ще си зададе въпроса как тогава то е достатъчно гъсто, а не бялата вода, която би трябвало да бъде. Ами много лесно.

киселото мляко
Истината е, че си даваме парите за пълни боклуци, които оказват пагубно влияние върху здравето ни

Шефът на Асоциацията на активните потребители Богомил Николов разкрива, че по всяка вероятност производителите на кисело мляко влагат в продукта трансглутаминаза.



Николов обяснява, че на практика това е слепващ елемент, благодарение на който киселото мляко получава желаната консистенция.
Най-страшното обаче е, че този продукт не се влага само в киселото мляко, а и в месните продукти.

Може би ви се е случвало да си купите пушен свински бут например и докато го режете да установите, че е съставен от различни парчета. Всъщност в това няма нищо изненадващо, тъй като благодарение на трансглутаминазата производителите успяват да слепят всичко и да ни го предложат за висококачествен хранителен продукт. Е, да, ама не. Истината е, че си даваме парите за пълни боклуци, които оказват пагубно влияние върху здравето ни, пише retro.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.