Недопустимо: Виж какво се случва с Мария Гиздева, народът е бесен!

2
468

Мария Гиздева се защити, а може да си изпати заради това!

Очевидно българската прокуратура работи по специални правила, след като самозашитата е достатъчна да бъде повдигнато обвинение, при това със заплаха от ефективна присъда. В момента 18-годишната Мария Гиздева я грози затвор до 8 години, пише „168 часа“.

Младата ученичка може действително да остане зад решетките, въпреки че жертвата е рецидивист с криминално минало. Богдан Динев има над 28 г. по затворите, но Мария е обвинена в умишеното му умъртвяване. Мотивът обаче в случая липсва, поне що се отнася до доказателствата по делото.

Мария Гиздева
Мария Гиздева

В момента Мария Гиздева се възстановява психически у дома. Тя се намира под гаранция, но разследването тече с пълна сила. Засега други доказателства, освен оръжието на престъплението (джобно ножче), липсват. Няма и свидетели, които да кажат как точно сервитьорката се е озовала в дома на Боньо Фаса.

По-голямата част от народа е на страната на девойката. Доста от хората в социалните мрежи изразиха негодуванието си от голямата присъда, която грози Мария. Тя всъщност не е толкова голяма, но предвид обстоятелствата, изглежда точно такава.

„Каква е тая държава, в която не се взима под внимание самозащитата? До 8 години за това момиче, което просто е бранело честта си… Да не говорим, че успя да спаси и много бъдещи жертви. Тя е герой, а те я искат зад решетките. Потресена съм!“ – пише потребител на Facebook.



В печатното издание се твърди още, че Мария Гиздева е споделила с близките си, дни преди случилото се, че в заведението, в което работи, идва добър дядо. Най-вероятно е имала предвид именно Богдан Динев.

Тя твърди, че той я е примамил в дома си под предлог, че иска да ѝ покаже снимки на дъщеря си. След като прекрачила прага обаче, Фаса заключил вратата и я нападнал. Докато я насилвал, младата девойка успяла да се добере до малко ножче, с което го срязала в стомаха и слабините. Засегната била фатална артерия, при която смъртта е неизбежна.

Главният аргумент на обвинението е, че Мария не се е предала веднага след убийството, а чак след откриването на трупа. Зашитата пък твърди, че толкова младо момиче е имало нужда от време да осмисли случилото се и затова се е забавило с един ден.

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Прокуратурата допуска пияни шофьори да убиват по улиците и шосетата – наказание присъжда 3 г. условно(случаят Максим Стависки), а самозащитата като акт се игнорира. Нещо не е наред с тази Прокуратура….

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.