Телефонен ужас плъзна в България: Вижте на кои номера не бива да вдигате за нищо на света!

1
483

Истински ад за всички, притежаващи мобилни телефони, се разрази у нас!

Вече почти няма човек в България, който да не използва мобилни услуги за телефонни разговори. Те обаче крият много опасности, тъй като зли хора се възползват от тях, научи Topactualno.com.

В момента има нещо като бум на телефонните измами. Мошениците, ограбващи възрастни хора, започнаха да бъдат хващани. Затова същите, а може и други хора, почнаха да злоупотребяват по друг начин.

„Все по-често попадаме на оплаквания от хора, които плащат безумни цени за своята телефонн сметка. И това не е защото много говорят, а защото се поддават на измами.“ – коментира служител в един от центровете за мобилни телефони и услуги в България.

Все повече измами с мобилни телефони в България
Все повече измами с мобилни телефони в България

Новата схема е с бързо позвъняване от чужбина. Телефонът звъни с непознат международен номер, но само веднъж и затваря. Целта на измамниците е на търсения човек да му стане любопитно кой е този номер и да го набере.

Тогава се случва най-неприятното – оскъпяване на разговора, тъй като знаем, че да набираш номера от чужбина е изключително скъпо.



Предполага се, че мошениците са направили така, че когато набереш номера, парите от разговора да отиват директно по сметката им. Това е еднозначно с тел. номерата за любов и подобни, които обаче предупреждават хората за скъпата си тарифа.

Засега са установени измами с номера, започващи така: +44, +49, +22. Първият е на страни от Великобритания, вторият – на Германия, а третият – на Гамбия.

Най-страшно е за хората, които имат близки в чужбина. Те очакват обаждане и затова ненадейно могат да станат жертва на някой измамник, решил да печели пари на техен гръб.

В тези случаи обаче много рядко близкият човек би призвънял само, чакайки да му се обадят. Така че съветваме именно по този начин да разпознавате дали ви търси измамник или човек, когото познавате.

Освен с леко призвъняване, и други измами, касаещи мобилни телефони, са на мода у нас през последните месеци. Става въпрос за такива, които са свързани със смс-и.

Ако получите съобщение, уж от мобилния си оператор, гласящо да отвърнете, било то и с празен отговор, в никакъв случай не го правете. Повечето от тези смс-и гласят, че печелите някаква игра и съответно пари, но всъщност целят да ви ограбят.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Решението е просто и ефективно, всеки въвежда от клавиатурата на телефона си следната команда: *331*0000# и зелена слушалка. Тази комнада забраняваща изходящите международни обаждания ви предпазва от нежелани сметки за международни разговори.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.