Ликувай, народе! Огромният празник за България е факт

0
324

Лудогорец направи отново нещо историческо! България е на крилете на радостта!

Цялата ни страна ликува, след като българският шампион вече е в групите на Шампионската лига. Лудогорец успя да премине през Виктория (Пилзен) и така направи големия подвиг, видя Topactualno.com.

Разградският тим тази вечер направи 2:2 насред Чехия, което го класира заради победата му в пърия сблъсък. Тогава „орлите“ надделяха с 2:0. Така с обшия резултат 4:2 Лудогорец излезе краен победител.

Въпреки щастливия край, мачът не бе никак лесен за гостите. Те инкасираха гол още в 7-мата мин. Тогава Дюраш засече с крак центриране от корнер и откри резултата.

Лудогорец отново зарадва България!
Лудогорец отново зарадва България!

Само 10 минути след това обаче Върджил Мисиджан се откъсна отдясно и вкара топката във вратата на Виктория, за да изравни резултата.



След 1:1 на полувремето, домакините знаеха, че се нуждаят от бърз гол. Такъв дойде в 60-тата мин., когато Бакош бе точен на празна врата. Това попадение обаче бе отменено поради дискусионна засада.

Все пак чехите достигнаха до своя втори гол. Той стана факт в 63-тата мин. Тогава Хейда засече с глава центриране на свой съотборник.

Последва щурм на домакините, който обаче остави много празни пространства в тяхната отбрана. Това остави Вандерсон сам срещу стража на Виктория в 68-тата мин. Той го залъга технично, но защитник на чехите съумя да се намеси точно пред голлинията.

До края съставът от Пилзен така и не успя да намери отново целта, а за да бъде постигната тя, бяха нужни още два гола.

Вместо това Лудогорец стигна до попадение. В добавеното време Кешейро изравни разултата с уникално красив гол.

Така България отново ще вкуси от магията на Шампионската лига. Това ще донесе невероятно много приходи на тима, тъй като става въпрос за турнира на богатите.

Това ще бъде второ участие на българския шампион Лудогорец в този турнир. Първото дойде преди две години. Тогава „орлите“ дори спечелиха няколко точки и записаха победа.

Разградският състав ще разбере своите три съперника в групата на ШЛ в четвъртък. Тогава от 19:00 ч. ще бъде проведен жребият за тази фаза.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.