Тази чудно вкусна и мекичка баница се прави само за 30 минути (хит в домашната кулинария)

0
760

Тази баница със зеленчуци става превъзходна и е много лесна

Предлагаме ви рецептата за бърза, лесна и супер вкусна мека баница, която се прави със зеленчуци. Определено ще ви допадне, защото става действително разкошна и апетитна.

баница
Чудно вкусна и скоростна баница със зеленчуци

Трябва ни един пакет с бутер тесто, четвърт чаша олио, малко черен сусам, 200 грама тиквички, бялата част от праз лук, 200 грама обработен спанак, 200 грама моркови.

Първо трябва да измием и да настържем на ренде тиквичките, след което да ги посолим със солчица. Оставяме ги после да се отцедят и ги изстискваме хубаво.

Настъргваме след това и морковите. Бутер тестото го разстиламе и го поставяме в една тавичка, която преди това вече сме намазнили с олиото.



Взимаме един голям съд и в него поставяме тиквичките, заедно с морковите и нарязаните вече на ситно спанак и праз. Бъркаме хубаво и после изсипваме тази плънка върху тестото.

Накрая пъхаме тавата във фурната, която сме загряли на 200 градуса и оставяме нашата баница със зеленчуци да се пече за около двадесетина минути.

Не знаем дали изобщо има по-бърза баница от тази – готова е само за някакви си тридесет минути, заедно със самото приготовление. Затова е и любима на мнозина, тъй като може да спаси всяко семейство в случаи на нечакани гости.

А е и толкова вкусна, че пръстите да си оближе човек. Сами ще видите това, ако решите да отделите половин час от времето си и да си я направите у дома.

Пожелаваме ви да си я изядете с огромен кеф и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.