Шокиращо разкритие за една от легендите на Формула 1

0
535

Формула 1 има много легенди, но една от тях разкри нещо шокиращо!

Сразяваща феновете на Формула 1 истина излезе наяве. Оказва се, че великият Деймън Хил не се е наслаждавал на нито едно свое състезание.

Британецът все още страда от мания, свързана със страх от смъртта. Тя се отключила след загубата на баща му, когато Хил е бил едва 15-годишен. Опасната професия на пилот засилила този страх.

„Вътрешно се раздвоявах. От една страна обожавах това, което правя, но от друга се страхувах много. Всеки път излизах на пистата толкова изплашен за живота си, но това правеше всяка моя победа, всяка моя точка дори изключително сладка, защото беше изстрадана.“ – споделя Деймън Хил пред английски таблоид.

Формула 1 още помни какво правеше той на пистите
Формула 1 още помни какво правеше той на пистите

Големите фенове на Формула 1 няма как да забравят този пилот. Скоро той ще чукне 56 г., но остава вечен за всички почитатели на най-популярния автомобилен спорт.



Кариерата на Хил във Формула 1 е сравнително кратка, но изключително запомняща се. В рамките само на 7 години той се превръща в една от легендите в тази надпревара.

„Няма зрител, който да не се възхищаваше на Хил през 90-те години. Той правеше велики неща на пистата, караше рисковано, но това го направи уникален пилот.“ – връща се назад в спомените си един от почитателите на Формула 1.

Най-звездният миг за Деймън Хил идва през 1996 г., когато детронира не кой да е, а великия Михаел Шумахер и сяда на трона на автомобилната надпревара. По това време той е пилот на „Уилямс“.

Страхът на британеца от смъртта се засилва изключително много след гибелта на Аертон Сена. Бразилецът загина на пистата, което още сковава сърцата на всички фенове.

Въпреки това, Хил успява да продължи да се състезава и да стане един от най-великите в тази професия.

Проблемът му обаче се задълбочава с всяко каране и затова през 1999 г. взима решение да спре.

Това не спира манията му. През 2003 г., вече като бивш пилот на Формула 1, Деймън Хил започва да посещава психоаналитик. Твърди се, че той го прави и до днес.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.