Ватикана в шок: Древна библия преобръща наопаки християнското учение!

3
1266

Ватикана трепери от стара библия, открита преди години

Ватикана е в шок от древна библия, която обръща наопаки християнското учение. Старата книга е намерена още през 2000 година, но цели шестнадесет години за нея не се говори нищо. Тя се съхранява в Турция и е на път да обърне всичко, което знаем за Исус Христос и неговите ученици.

Древна библия побърка Ватикана
Древна библия побърка Ватикана

Древната книга е написана преди повече от 1500 години и докара доста грижи на Ватикана. Това е така, защото старите ръкописи съдържат Евангелието на Варнава. Той е един от учениците на Христос, който е пътувал с апостол Павел.

В момента Библията се пази в Етнографския музей в Анкара. Страниците на тази невероятна находка са от животинска кожа. Те са почернели от времето, така че на места не може да се разчете целия текст.

Написаното на нея е на диалект на арамейски. Това е езика, на който е говорил и сина Божий-Исус Христос.



Експертите са доказали на този етап, че книгата е оригинална.

Според написаният текст в нея Исус Христос не е бил Божи син. Също така Варнава пише в нея, че не е бил разпънат и на кръста. В Библията се казва още, че Исус Христос е бил пророк и се възнесъл на небето жив.

А на кръста бил разпънат не друг, а уж неговия предател Юда Искариотски. Освен това в древното издание четем, че апостол Павел не е бил такъв, а самозванец. В нея има още много прелюбопитни факти, които могат да доведат до коренна промяна в християнското учение.

На този етап Ватикана възнамерява да проведе подробно изследване на книгата от католически експерти. Смята се, че на Никейския събор Католическата църква е въвела забрана на Евангелията, които са били част от Библията, призната тогава. Под тази цензура е попаднало и това послание, написано от Варнава.

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Това са мюсюлмански измишльотини,първо от какво да се изплаши Исуса Христа?Дал е пример ,последвали са го хиляди и са станали светци,второ Апостолите са проговорили на всички езици и мога да пиша още много…Не се поддавайте на провокации!

  2. Ako razmislite malko po dobre i naucite neshto povece za islamskata religia no ot covek koito mnogo dobre poznava islama i znae kak da prevede Korana bez da vloji vav prevoda neshto ili da izpusne neshto imaiki straha vav sarceto ot Bog shte raberete sami ce ima istina vav tova mnogo postapki i slucai sas losh krai kato terorizam atentat ili razni drugi neshta koito groziat islama ne sa varsheni ot edin praveden muslumanin

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.