Не пропускайте тази вкусотия по стара манастирска рецепта!

0
463

Тази вкусотия става наистина разкошна и много апетитна

Предлагаме ви една вкусотия по стара манастирска рецепта, която ще ви хареса задължително. Просто уникално апетитна се получава и се прави доста лесно.

вкусотия
Чудна и много лесна вкусотия по стара манастирска рецепта

Трябват ни пет големи патладжана, четири глави кромид лук, една глава чесън с поне десетина скилидки, пет червени домати, зехтин или олио, една връзка с пресен магданоз, червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Първо започваме с патладжаните като ги измиваме хубаво и им белим кората. После ги режем на половина, но по дължина. Посоляваме ги и ги оставяме за малко, за да може солта да им махне горчилката.

После измиваме хубаво патладжаните и ги нареждаме върху домакинска хартия, за да попие водата и да са сухи. През това време си нагорещяваме мазнината и започваме да пържим в нея патладжаните и от двете страни.



Щом са вече готови и изпържени, ги подреждаме в една тавичка. Нарязваме на ситно чесъна и лука, както и подправките, които трябва да бъдат накълцани. Доматите ги смиламе или ги минаваме на рендето.

Двата вида лук ги задушаваме в мазнина, а после добавяме към тях и смлените вече домати, заедно с останалите подправки. Задушаваме тази смес за още малко време и накрая заливаме с нея наредените в тавата патладжани.

Лесна е тази рецепта за манастирската манджа, но пък става такава вкусотия, че няма човек, който да не си е облизал пръстите още щом я опита. Сигурни сме, че и на вас ще се хареса много, защото е и доста разяждаща.

Пожелаваме ви да си я направите и изядете с огромно удоволствие и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.