Вярвате ли? Алкохол ни помага да отслабнем драстично (Доказано е)

0
283

Може ли алкохол да намалява теглото ни?

Алкохол ни помага да се вталим. И не само това, но лекува и диабет. Има такава силна спиртна напитка, която ни позволява да смъкнем излишните килограми.

Има такава напитка и тя е текилата. Чудодейното питие ни действа и като диета за топене на килограмите. Според американски учени, провели изследването, известната мексиканска напитка има наистина чудодейни и лековити качества.

Алкохол ни помага с излишното тегло
Алкохол ни помага с излишното тегло

Ключът на напитката се крие в чудодейното растение, от което е направена. Името на растението се нарича американска агава. Родината му е Южна Америка, до южните щати на САЩ.

Смята се, че цветовете на растението цъфтят веднъж на сто години. Всъщност цъфтят веднъж през живота си, на всеки петнадесет години. Образуваните клончета се използват за размножаване.



Причината е, че растението съдържа веществата агавини. Това са естествени захари, които се причисляват към групата на диетичните фибри. Те не оставят в кръвта, както това се случва с глюкозата.

Агавините регулират кръвната захар, нискокалорични са и ни карат да се чувстваме сити. Ако те са в норма, ние си хапваме по-малко, което рефлектира върху теглото ни и ни кара да отслабваме.

Има разлика дали организма ни приема агавини, фруктоза или захароза. Веществата, които се намират в растението агава и оттам попадат в текилата наистина действат върху намаляване на телесната маса. Това учените установили с експеримент върху мишки и ефекта наистина бил умопомрачителен.

Все пак спецовете препоръчват да не се прекалява с консумацията и на този вид алкохол, както и на всеки друг. Но заради перфектния си външен вид и добро настроение може да ударите няколко шотове, категорични са учените.

Текила може да пиете и по време на вечеря. Тогава алкохола ще ви помогне да усвоите храната по-бързо и да намалите нивото на кръвната захар. Така намалявате риска от диабет,затлъстяване и други опасни болести.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.