Ужас: Неприятна мастна тъкан под кожата? (Ще се отървете завинаги с тези илачи)

0
2343

Неприятната мастна тъкан под кожата си е огромен дискомфорт

Неприятната мастна тъкан под кожата може да се отстрани и без хирургическа намеса. Явлението, познато сред медицинските среди като липом е по-скоро козметичен дефект, отколкото заболяване. Заради малкия си размер тези подкожни образования не са реален физически проблем.

Неприятната мастна тъкан може да се премахне с няколко природосъобразни рецепти. Дерматолозите горещо ги препоръчват, а не непременно да лягаме под ножа.

Лечението на мастна тъкан под кожата става и с народни рецепти
Лечението на мастна тъкан под кожата става и с народни рецепти

Първата рецепта е смес от мед и брашно. Сместа се слага на проблемното място.

Тя се нанася в пласт от половин и един сантиметър върху подкожната мастна тъкан. Върху тях се поставя салфетка, носна кърпичка или марля, по избор.



Сместа трябва да престои на засегнатия участък в продължение на 36 часа, след което се отстранява. Процедурата се повтаря 7-8 пъти, след което тъканта се пука и нечистотиите изтичат.

Чесънът е универсален натурален лек. Обелва се и се начуква една скилидка чесън на каша, която се смесва с равни количества олио или зехтин. Получената каша се втрива с леки масажиращи движения около проблемния участък и малко около него. Процедурата се повтаря няколко пъти в денонощието.

Взимаме равни количества заквасена сметана, мед и сол. Те се разбъркват до пълно хомогенизиране и се нанасят на мястото. Отгоре се привързва и престоява така няколко часа, след което се отмива с вода. Лечението се повтаря всеки ден.

Друга рецепта за лечение на мастна тъкан под кожата свързва яйчен жълтък и две супени лъжици сол. Сместа се слага по четири пъти на ден, до пълното изчезване на проблема.

Чаена лъжица червен пипер се слага на марля и се залива с малко водка, ракия или спирт до получаване на гъста смес. Нанася се на болното място, без да се привързва. След десетина минути се отмива. Прави се по три пъти на ден, като курсът на лечението продължава 21 дни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.