Така се правят скоростни тарталети със смокини (вкусен десерт за 40 минути)

0
441

Тези тарталети със смокини са страшна вкусотия и прекрасен десерт

Предлагаме ви една рецепта за перфектния десерт за всяка трапеза, а именно вкусни и бързи тарталети със смокини. Стават чудни и винаги се получават.

тарталети със смокини
Чудно вкусни и лесни тарталети със смокини, всеки ги обича

Трябват ни един пакет с бутер тесто, 200 грама смокини, едно яйце, един конфитюр по ваш избор и пудра захар.

Първо трябва да си разтелим бутер тестото и като си помагаме с една купичка с диаметър около десет сантиметра, започваме да изрязваме от него колелца.

След това взимаме една голяма и плитка тава, която покриваме с хартия за печене и в нея подреждаме колелцата от бутер тестото, но така, че между тях да има разстояние, за да не слепнат при печенето едно за друго.



Краищата на колелцата се намазват с разбития жълтък на яйцето. Смокините ги режем на филийки и ги нареждаме като ветрило в средата на всяко колелце или тарталетка. Поръсваме ги отгоре с пудра захар.

Накрая ги поставяме да се пекат във фурната, която преди това сме пуснали на 200 градуса. Пекат се докато се зачервят краищата им. След като ги извадим готови от фурната, трябва веднага да ги намажем с конфитюра, още докато са горещи.

Ако конфитюрът ви е твърде гъст, то преди това го загрейте само за малко в купичка. Отново поръсете тарталетите с пудра захар и ги сервирайте на семейството и приятелите си гарнирани със сметана или сладолед.

Стават уникално вкусни, а и се правят лесно и повече от експедитивно. Ще ви харесат, в това сме абсолютно сигурни – може да го потвърдите после.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.