Така се правят най-вкусните и оригинални картофи (лесни и с апетитни добавки)

0
880

Тези вкусни картофи са истинско съкровище за всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за най-вкусните и оригинални картофи, които са посрещнати с радост на всяка трапеза. Стават така апетитни и вкусни, че нищо друго няма да погледнете на масата си, ако са пред вас.

картофи
Неземно вкусни, страшно красиви и много лесни картофи за всяка трапеза

Трябват ни кило и половина картофи, 300 грама бекон, три глави лук, олио, чубрица и сол на вкус.

Първо трябва да си обелим картофите, а след това да ги разрежем на няколко места, но по ширина. Важно е да спазите правилото ножът да не стига до самия край на картофите, за да останат хем разрязани, хем цялостни.

Добре е да се получат дълбоки цепнатини по картофите, в които ще поставяме останалите продукти. И така – щом вече сме ги нацепили, в пукнатините слагаме парчета от лука и бекона.



Един след друг напълваме всичките си картофи по посочения начин като ги редим в една тавичка за печене. Отгоре ги поливаме с олиото и ги поръсваме с чубрицата и солта. Ако искате, може да си сложите и други меродийки по избор.

Остава ни само да ги пъхнем да се запекат хубаво във фурната, която преди това сме пуснали да се загрява на не повече от 200 градуса.

Тези уникално вкусни картофки може да сервирате с гарнитура по желание. Страшно вървят с нещо по-свежо, но може и с различни сирена.

Ако щете вярвайте, но такова чудо не сте яли. Не стига, че е страшно красиво и различно на вид, но е и рядко апетитно ястие. А как върви като мезе към добро питие и приятна компания, направо не ви е работа.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромен кеф и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.