Така се прави Пиката – най-известната вкусотия в Чили (повече от лесно е)

0
480

Тази вкусотия, наречена Пиката, се топи в устата и е страшно апетитна

Предлагаме ви рецептата за Пиката – едно от най-вкусните ястия в Чили. Изобщо не се тревожете и не си мислете, че е сложно или трудоемко. Ще ви се получи от раз, дори и да не сте майстор на черпака.

Пиката
Това е Пиката – едно от най-вкусните и известни ястия в Чили

Трябват ни 400 грама телешко месо, 200 грама свинско месо, две глави кромид лук, една зелена чушка, три домата, 600 грама картофи, олио, един свински колбас, майорана, кориандър, сол на вкус, десетина маслини, нарязан пресен магданоз.

Приготвянето на тази вкусотия е много лесно и всяка домакиня ще се справи още от първия път. Първо трябва да си нарежем основните продукти на малки парченца – това са лука, месото и колбаса, чушката, доматите и картофите.

Картофите после ги запържваме, а в един друг тиган си пържим и двата вида месо – свинско и телешко, както и лука заедно с колбаса. После прибавяме необходимите подправки.



Идва редът и на доматите, които се добавят в ястието, заедно с чушката и нарязаните маслини. Всичко това се задушава за няколко минутки, а след това разбъркваме тази вкусотия с пържените картофки.

Щом сме съвсем готови и разсипем ястието в чиниите, отгоре го поръсваме с малко пресен и накълцан на ситно магданоз. Това е цялата „сложнотия“ и няма за какво да се тревожите, защото винаги става безумно вкусно.

А как ухае сам, идея си нямате. Ако пък обичате да ви е по-пикантно и разяждащо, не се колебайте да прибавите вътре и малко стрита или ситно нарязана люта чушка. Ушите ще си изядете с тази разкошна рецепта от Чили.

Пожелаваме ви да шашнете гостите и семейството си, и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.