Евтино и лесно: Чудно вкусна вечеря преди заплата! (пръстите да си оближеш)

0
2003

Тази вкусна вечеря е идеална за дните преди заплата, защото е евтина и лесна

Предлагаме ви една рецепта за супер вкусна вечеря преди заплата, която е скромна, но пък пръстите ще си изядете от удоволствие. Разбира се, може да си я правите и по-често, просто защото е адски апетитна.

вечеря
Супер вкусна вечеря, макар и по-скромна

Трябват ни 400 грама макарони, 300 грама кайма, три лъжици с доматено пюре, една глава лук, 200 грама сирене, четири яйца, една чаша с кисело мляко, 60 грама краве масло, 200 грама кашкавал, мащерка на вкус, черен пипер и сол също на вкус.

Първо трябва да си сварим макароните, а после да ги изплакнем в гореща вода. След което ги отцеждаме добре и ги смесваме с половината от маслото.

В една тенджерка си загряваме олиото и добавяме към него каймата, заедно с нарязания преди това на ситно лук. Разбъркваме ги хубаво няколко пъти и изсипваме към тях доматеното пюре като доливаме и малко водичка.



Оставяме плънката да ври на среден огън на котлона така, че каймата да се сгъсти. В една тавичка, която сме подмазали с масло, поставяме половината от сварените вече макарони и ги поръсваме с настърганото сирене, което сме смесили с мащерката.

Върху сиренето идва ред да поставим и каймата, а нея пък я покриваме с останалите макарони. Заливаме вкусотията в тавичката с остатъка от маслото и разбитите с щипка сол яйца и кисело мляко.

Накрая ги поставяме да се пекат във фурната за около половин час, като температурата на самата фурна трябва да е по-силна. Веднага щом са готови и ги извадим от фурната, ги поръсваме и с настъргания кашкавал, за да се разтопи върху тях апетитно.

С тази рецепта ще видите как едни уж обикновени макарони се превръщат в страхотно угощение за вечеря, на което няма кой да откаже или да се нацупи.

Пожелаваме ви да си ги изядете с апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.