Отказвате мръвките: Ето какви ужасни неща си причинявате с това!

0
371

Помислете, преди категорично да откажете мръвките

Ако откажете изцяло мръвките, може да се причините това ужасно нещо. А то е много страшно за целия ви организъм.Пълният отказ от месото води до намаляване на масата на главният мозък. До този извод са стигнали учени от Острова, както и американски специалисти.

Лишаване от месо води до тежки заболявания
Лишаване от месо води до тежки заболявания

В експеримента, който е продължил повече от година, са взели участие стотина доброволци. Те са били вегетарианци, на възраст между 16 и 86 години. Хората са били подложени на експеримента и резултатите са били повече от плашещи.

Оказало се, че отказът от консумация на месо и риба съвсем не е толкова полезен, както непрекъснато тръбят тези, че това е здравословен начин на живот.

Дори нещо повече. Ако напълно сте се отказали от мръвките, това води до страховити неща. Едно от тях са необратими повреди в главния мозък. В това са убедени, чрез редица експерименти, светила от университета в Оксфорд.



За тях лишаването на менюто от различни мръвки води и до загуба на маса от главния мозък. Причината е, че тогава намалява и количеството и на витамин В12 в един от най-важните органи на нашето тяло.

Този елемент става недостатъчен за централната нервна система, защото витамина се съдържа в животинските продукти. А щом ние не консумираме месо, това води до неговата липса и така се стига не само до увреждане на главния мозък, но и до заболяване от анемия.

Учените са категорични, след като провели експеримента, че липсата на мръвки на трапезата е изключително вредна. Вегетарианците са застрашени както от намаляване на обема на мозъка, заради дефицита на белтъчните вещества, така и често са жертва на недостига на витамин В12.

Тези ужасни неща категорично си причинявате, ако се лишите от месо и риба на трапезата си, категорични са специалистите.

„А това може да доведе до опасното заболяване малокръвие”, категорични са световните учени.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.