Опитайте тази топла чеснова яхния с телешко (чудна вкусотия в студеното време)

0
265

Тази чеснова яхния с телешко е истински еликсир в студеното време и вирусите

Предлагаме ви една рецепта за топла и вкусна чеснова яхния с телешко. Прекрасна е, особено за дните, в които студът ни застига и вирусите започват да се обаждат. Прави се лесно и бързо, просто фантастична е.

чеснова яхния с телешко
Много лесна и невероятно вкусна става тази топла чеснова яхния с телешко

Трябват ни 600 грама телешко месо, четири глави чесън, четири лъжици масло, три лъжици оцет, сол на вкус, един дафинов лист.

Тази вкусотия се прави наистина бързо и лесно. Първо трябва да си нарежем телешкото месо на порции и да го наредим в една тенджера така, че да бъде на два пласта.

Между пластовете от месото поставяме обеления и вече нарязан на кръгчета чесън, заедно с дафиновия лист. Посоляваме си ястието на вкус, а който иска и обича, може да му сложи и малко черен пипер.



Към него поставяме и оцета, заедно с маслото и заливаме цялата тази вкусотия с три чаши вода, но гореща. Накрая не ни остава друго, освен да поставим ястието с нашето телешко да ври на котлона, докато месото не се свари напълно и остане само на мазнинка.

Невероятен, направо разкошен вкус има това нещо. А най-хубавото му е, че е толкова лесно, че дори и дете може да се справи, камо ли домакиня с опит в кухнята. Непременно го опитайте, защото сме сигурни, че домочадието ви вкъщи ще си оближе пръстите.

Пожелаваме ви да си го направите и изядете с огромно удоволствие и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.