Пълна мистерия: Пулсиращи сфери кръжат над гробовете на българските царе!

0
337

Около гробовете на българските царе стават странни неща

Покоят на българските царе е нарушен. Около последната обител на българските владетели се случват мистериозни неща. В църквата „Свети 40 мъченици” във Велико Търново тайнствени светлинни сфери кръжат около гробовете им и пазят покоя на могъщите царе на България.

Над гробовете на българските царе се случва нещо мистериозно
Над гробовете на българските царе се случва нещо мистериозно

Мистериозните светлини, под формата на сфери, кръжат около гробовете на българските владетели. Те ясно се забелязват на охранителните камери. Това се повтаряло всяка вечер.

Според очевидци мистериозни неща се случвали и в светата обител. А пулсиращите сфери кръжали около гробовете на българските царе още от времето на късното Средновековие, твърдят историци.

Въпросната църква „Свети 40 мъченици”, последен храм на българските царе, е построена още по времето на цар Иван Асен II. Според археолози тя се намира върху по-малка светиня, вероятно кръстена на името на Божията майка.



Църквата в сегашният си вид е от времето на голямата победата на царя в Клокотница, на 9 март 1230 година. Датата съвпада с (деня на свети 40 севастийски мъченици) победата на българският цар над деспота Тодор Комнин. През 13-14 век тя е главна черква от манастирския комплекс „Великата лавра”.

На 9-ти март 1878 г., само седмица след победата над османското иго, царската църква е била осветена повторно. По времето на робството, в периода от средата на 18-ти век до Освобождението, е била джамия. Дори и след като Велико Търново пада под властта на турците, българите идват да се черкуват в нея, но постепенно я изоставят, защото тя е стара и се руши.

Съгласно законите на османлиите същата е превърната в джамия, но след свободата отново е преустроена в християнски храм. Черквата е силно разрушена от земетресенията през 1327 г. и по-късно през 1913 г.

На 22 септември 1908 г. именно в нея цар Фердинанд обявява независимостта на България и заради това църквата „Свети 40 мъченици” става известна и в Европа.

Възстановена е в сегашния си вид през 2006 г. В нея са погребани цар Калоян, цариците Анна Мария и Ирина, Свети Сава Сръбски, много членове на царското семейство и на българската аристокрация. И сега около гробовете на българските царе не спират да кръжат мистериозни светещи тела.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.