Яли ли сте мусака от дреболийки: Няма такава вкусотия! (лесна рецепта)

0
557

Тази мусака от дреболийки се прави много лесно и става страхотна

Предлагаме ви една рецепта за мусака от дреболийки, която ще се превърне във ваша любима от първата хапка. Такава вкусотия става, че не е за разправяне и се майстори много лесно.

мусака от дреболийки
Невероятна мусака от дреболийки

Трябват ни 500 грама смес от телешки дроб, език и бъбреци, осем картофа, три моркова, четири лъжици олио, 30 грама масло, една лъжица оцет, една чаша с кисело мляко, сол на вкус, кимион, черен пипер на вкус.

Първо трябва да почистим хубаво бъбреците от легенчето и да ги накиснем за няколко часа в студена вода. После ги прехвърляме в подкиселена с оцета водичка.

Накрая вече се накисват в разбитото кисело мляко с вода, после се отцеждат и се нарязват на кубчета. Езикът се сварява в подсолена вода, а към него слагаме и морковете. После се обелва и се нарязва пак на кубчета.



Картофите и кима също се сваряват в солена вода и също после се режат на кубчета. Нарязаните вече черен дроб, бъбреци и лук се запържват леко в три лъжици олио. Подправят се с черен пипер и сол, а после се объркват добре с езика.

Взимаме след това половината от картофите и ги поставяме в намазнена тавичка, а върху тях сипваме дреболийките и сварените моркови. Покриваме с останалата част от картофите и заливаме с разтопеното масълце.

Накрая трябва само да пъхнем вкусната мусака във фурната, която е на силни градуси и да оставим да се запече за около двадесетина минутки.

Тази мусака от дреболийки става нещо невероятно вкусно и рядко се срещат хора, които да го опитат и да не си изядат и ушите след това.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.