Чудо невиждано: Икона на Ванга лекува безплодие, спасява от рак!

0
783

Ванга винаги се е молила на тази икона

Ванга е стояла с часове пред тази икона, за да измоли милост. Многобройни са чудесата на тази светиня, твърдят и монаси. Те се намира в Роженския манастир и е позната като иконата на Богородица Портаитиса (Вратарница).

Всяка година на третия ден след Великден в Рожен отбелязват празника на чудотворната икона. Чужденци са привлечени от чудото на образа на Света Богородица и още отсега правят резервация за посещение на чудотворната благодат в Роженския манастир.Освен че е била любимата икона на Ванга, тя лекува безплодие и рак.

Ванга се молела най-много на тази любима икона
Ванга се молела най-много на тази любима икона

„Жена от Северна България седем години е нямала деца. Ходила ли е не къде ли не, какви ли не светила са я лекували и все не се случвало. След като дошла при иконата и се помолила от сърце, до Коледа тя вече носела в утробата си новия живот. Това чудо се случи тук, в нашия манастир”, разказват свещениците.

Според думите на монасите светинята помагала и на болни от онкологични заболявания, стига да отидеш при нея с вяра в сърцето.



Иконата се пази в параклиса „Св. Безсребърници Козма и Дамян”. Тя е една от четирите, пред които петричката врачка стояла с часове и се молела.

По думите на монасите няколко пъти иконата била изнасяна от манастира, но винаги се „връщала” в него.

Според преданието, на първата икона е позирала самата Божия майка. През 9-ти век византийският император Теофил издал указ да се унищожат всички икони.

Един от войниците пробол дясната буза на Богородица и според преданието оттам рукнала кръв. И оттогава всички копия на чудотворната икона с Богородица се рисуват с кръв на лицето.

Вдовица от Никея спасила иконата, като я хвърлила в морето. През нощта Божията майка се явила на един от монасите от Иверския манастир в Света гора-отец Гавраил и му казала да върви по морето без лодка. Така и станало, и той намерил иконата, като я сложил на местото, което тя си избрала- до портата на манастира.

След което започнали да я наричат Богородица Портаитиса (Вратарница). А роженското копие е единствено в целия християнски свят, обкръжено от десет малки композиции, показващи лековитите й чудеса. И от който ъгъл да погледнеш иконата, тя винаги те следи с поглед, казвала често и Ванга.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.