Така се прави най-бързият и вкусен щолен (супер лесна рецепта)

0
927

Този бърз щолен е истинско изкушение за всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за бърз щолен, който се прави не само много лесно, но и става истинско изкушение. Вкусът му е уникален, а ароматът повече от прекрасен.

щолен
Бърз и лесен щолен, от който цялата къща ухае на празник

Трябват ни 150 грама марципан, две чаши и половина брашно, половин чаша захар, две лъжички бакпулвер, половин лъжичка сол, половин чаша студено краве масло, една чаша извара или рикота, едно яйце, една трета чаша прясно мляко, две лъжици ром или коняк, една лъжичка с ванилова есенция, сушени боровинки, стафиди, портокалови и лимонови корички, печени бадеми, две лъжици разтопено краве масло и две лъжици ванилова пудра захар.

Първо трябва да нарежем марципана на малки парчета и да загреем фурната на 190 градуса. После взимаме една купа и в нея разбъркваме захарта, брашното, солта и бакпулвера. Добавяме и кубчетата студено масло и стриваме с ръце.

Отделно от това, в друга една купа, се разбъркват яйцето, изварата, ромът, млякото и ванилията. Към сместа с брашното си добавяме нарязаните сушени плодове и бадемите, а после хубаво разбъркваме всичко, за да отидат навсякъде.



Сместа с изварата после я смесваме с тази с брашното и омесваме от двете смеси тесто. Прехвърляме върху една тава, която вече сме застлали с хартия за печене и се оформя хубав овал.

По средата нареждаме вече нарязания на парченца марципан. Единият край на тестото се завива отгоре и така се оформя щолен. Оставяме го да се пече във фурната за около 40 минутки и проверяваме дали е готов с една обикновена клечка за зъби.

Готовият вече щолен се намазва с разтопеното и топло краве масло и се поръсва обилно с пудра захар. Изчакваме да се охлади и после го увиваме във фолио. Може да се яде и топъл, но е най-добре да го оставите да изстине напълно.

Опитайте го този бърз щолен, защото иначе гарантирано ще съжалявате – става много вкусен и всеки го харесва, особено децата.

Пожелаваме ви да си го изядете с удоволствие и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.