Опитвали ли сте пиле по селски: Вкусно, крехко и ароматно! (лесна рецепта)

0
855

Това пиле по селски става чудна вкусотия, топи се в устата

Предлагаме ви рецептата за вкусно и крехко пиле по селски. Ароматно и апетитно ястие, типично по нашенски. Не го пропускайте на трапезата си, защото ще сгрешите.

пиле по селски
Пиле по селски е любима рецепта за всяка трапеза

Трябват ни едно пиле, три тиквички, три чушки, два домата, два моркова, две люти чушки, 60 грама масло, брашно, олио, сол на вкус, магданоз.

Първо трябва да разфасоваме пилето и после да го сварим заедно с морковите, но задължително в подсолена вода. След това се изваждат от бульона, пилето трябва да се обезкости и да се накъса на ситни парченца.

Лютите и сладките чушки се изпичат, а после се обелват и се нарязват на дребно. Тиквичките си ги нарязваме на кръгмета и ги осоляваме, а после ги овалваме в брашното и ги запържваме в олиото.



След това взимаме морковите, чушките, пилешкото месо и тиквичките се смесват и се задушават в маслото. Добавят се обелените и също така нарязани домати, заливаме ги с малко от бульона и досваряваме ястието до пълна готовност.

Когато го сервираме, в чинията поставяме и малко пресен магданоз, накълцан на много ситно. Той придава не само приятен изглед на порцията, но и неговата неподражаема свежест, която подобрява още повече вкуса на манджата.

Не пропускайте да пробвате поне това чудно пиле по селски, защото е една типично нашенска и стара рецепта – от онези традиционните, които за съжаление, много от нас вече са забравили.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.