Ето с това казвате завинаги „чао” на настинките! (Помага и още как)

0
380

Настинките са често явление през есента и зимата

Настинките са колкото неприятни, толкова и опасни. Разбира се, ако не се лекуват навреме. Тогава идват доста сериозни усложнения, които след това трудно лекуваме. Невинаги обаче можем да се отървем изцяло от тях.

За да скъсим времето на оздравяване, можем да използваме следните методи. Един от тях е много ефикасен, а и достатъчно вкусен. Прясно изцеденият портокалов сок върши чудеса. Защото той съдържа витамин С.

Настинките се лекуват и с бабини илачи
Настинките се лекуват и с бабини илачи

Освен това укрепва имунната система и подобрява тонуса на цялото тяло. И е много по-добър от изкуствените хранителни добавки или витамини.

Може да го пиете по всяко време на деня, независимо преди или след хранене. Ефектът е един и същ, а и чувствате свежест в устата си.



Казваме „чао” на настинките и когато си правим масаж на краката с масло от мента. Така стимулираме кръвообръщението, а ментата действа на горните дихателни пътища. Ментата може да си сложите и на възглавницата.

Действа добре на горните дихателни пътища, а е приятна за дишане. Накисването на краката в гореща вода, в която има разтворена шепа морска сол, също помага против неприятната болест, която ви е налегнала.

Гаргара със солена вода също е добър начин да се излекуваме от настинката. Тя спомага при ангина и неутрализира бацилите, полепнали по горните дихателни пътища.
Направете си още вълшебен чай. В него задължително сложете чесън, мед, джинджифил и сок от лимон. Тази гореща течност определено скъсява времето на оздравяването ви.

Премахнете микробите и прочистете лигавицата си на носа със солен разтвор.Може да използвате и капки от аптеката. Или да изцедите сок от чесън и да си капнете в ноздрите. Стига да издържите на болката, след което следва огромното облекчение.

При настинката помага и да си създадете комфорт. Уютът също лекува. Ако сте болни, хремави, грипави, не ходете на работа.

Останете си у дома, на топло, завийте се и се лекувайте. Иначе само разнасяте микробите и бацилите, а болестта се проточва доста дълго време.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.