Довършиха Бойко Борисов! (ВИДЕО)

1
351

Бойко Борисов претърпява крах след крах!

Бойко Борисов днес официално внесе оставката на Министерския съвет, но още преди това той получи едно от най-големите унижения в живота си.

То се нарича „Златен скункс“, връчен му от „Господари на ефира“. Боби Ваклинов даде на премиера статуетката, която отразява най-големия гаф в България през последните седмици.

От предаването на Нова ТВ се аргументираха, че са избрали Бойко Борисов за тази унизителна награда, тъй като само за месец и половина той е сринал собственото си правителство. Освен това не е удържал на думата си да подаде оставка още след първия неуспешен тур на президентските избори.

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Както е известно, изборът на Бойко Борисов да кандидатира Цецка Цачева се оказа фатален не само за президентския пост, но и за цялото правителство.

Днес премиерът декларира оставката си в Народното събрание. Той разпусна Министерския съвет с аргумента, че ГЕРБ вече не е първа политическа сила, щом партията не е излъчила новия президент.



Министър-председателят в оставка опита да отвърне на „Господари на ефира“ с хумор, без да показва, че го унижават. Ясно е обаче, че шоуто по Нова ТВ нанесе мощен удар по егото на бившия софийски кмет.

Това е втора оставка на Бойко Борисов в рамките само на 3 години и половина. През февруари 2013 г. той напусна поста си заради масови протести на народа, припомня Topactualno.com.

Тогава бе назначено служебно правителство, което бе сформирано от следващите политически сили. На власт дойде след това Пламен Орешарски, който обаче се задържа едва година.

Мнозина прозират в оставката на Борисов бягане от отговорност за бъдещи проблеми в страната. Дали това е така, ще си проличи съвсем скоро.

Служебно правителство ще бъде съставено и сега. Очаква се то да бъде одобрено от Росен Плевнелиев, но има вероятност новият президент Румен Радев да трябва да прави правителство още в първите си дни от своя мандат, започващ на 1 януари 2017 г.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.