Марк Зукърбърг разкри защо няма „Не харесвам“ във ФБ

0
427

Много хора се питат защо след като има бутон „Харесвам“, съответно няма такъв за „Не харесвам“. Отговор на този въпрос получаваме директно от Марк Зукърбърг

Има няколко причини, поради които Марк Зукърбърк категорично отказва да сложи бутон за „Не харесвам“ –  dislike, така както има за харесвам – like.

Първата причина е, че политиката на ФБ е преди всичко лична. Т.е. всеки човек може да сподели със своите приятели не само онези весели и забавни неща, които му харесват, които му правят положително впечатление и предизвикват положителни емоции.

mark
Марк Зукърбърг обясни защо няма бутон dislaike във ФБ

Всеки потребител на ФБ може да сподели своите тъжни моменти, своите нещастия, своите тревоги, които може и да не се харесат на останалите.

Например, някой е преживял лична драма и иска да сподели своята мъка. В този момент друг потребител – приятел иска да се забавлява.



Когато вторият натисне бутона dislike, защото написаното на него наистина не му харесва, той ще обиди другия човек, който в момента е травмиран по някакъв повод.

Затова Марк Зукърбърг съветва, който не е доволен от нещо, да напише своя коментар и толкова.

Бутон dislike няма да има никакъв съществен положителен принос за развитието на социалната мрежа ФБ, затова той отказал да го сложи, въпреки направените предложения, които били дискутирани и обсъждани.

Когато Марк Зукърбърг е взел това последно решение, той е изхождал и от факта, че потребителите на ФБ ежемесечно са 1,19 милиарда.

За 2013 г. компанията на Марк Зукърбъг е акумулирала приходи в размер на 7 милиарда и 89 милиона щатски долари.

Чистата печалба възлиза на 1,5 милиарда щатски долара.

В началото на тази година Марк Зукърбърг направи големи дарения за различни благотворителни компании.

За предстоящите празници Марк Зукърбърг направи едно любопитно предложение за подарък.  Научете за него ТУК.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.