Чудничко: Задушен телешки дроб с вино (супер вкусотия за 45 минути)

0
534

Този телешки дроб с вино става идеален за вечеря и за чудно мезе

Предлагаме ви рецептата за телешки дроб с вино, който се прави много бързо, само за около 40-45 минутки. За сметка на това пък от него става най-невероятното мезе, но и прекрасна вечеря. Опитайте го и няма да съжалявате.

телешки дроб
Телешки дроб с вино – от него става мезе, с което ще си оближете пръстите

Трябват ни един килограм телешки дроб, сто грама масло, половин чаша бяло вино, една лъжичка брашно, магданоз, сол на вкус.

Няма по-лесна и бърза вкусотия. С цялата врътня и приготвяне, е готова за хапване само за около 40-45 минутки. А какво чудо се получава, направо пръстите да си оближете.

Първо трябва да нарежете телешкия дроб на тънки филийки. След това ги запържвате в маслото. Изпърженият вече дроб се поръсва с брашънцето и се полива с бялото вино.



Накрая вкусното ястие се поставя да ври на котлона за няколко минутки, но задължително на тих огън. Сервираме го още топло и със ситно нарязан магданоз, който поръсваме върху самата порция.

Не пропускайте магданоза, защото той придава допълнителен и много свеж вкус и аромат на телешкия дроб. А и така ястието става още по-леко.

С тази вкусотия спокойно може да обядвате или да вечеряте, защото засища чудесно. Но може и да го сервирате като предястие или мезе. Чашка винце или греяна ракия в съчетания с тази разкошотия, направо идея нямате каква фантазия става.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.