Жестоката истина за плодовете и зеленчуците, които ядем

0
762

Тровим не само себе си, а и децата си

Оказва се, че плодовете и зеленчуците, които слагаме на трапезата си далеч не са това, за което ги мислим.

плодовете
Тровим не само себе си, а и децата си

За подобряването на външния вид и трайността на плодовете и зеленчуците, се използват редица химикали. Сред най-често срещаните от тях е химикалът имазилил.
Опасността при плодовете и зеленчуците се крие най-вече в корите им.
При покупка на дребно нито един търговец не си прави труда да предупреди, че корите не трябва да се употребяват.

Всички онези, които обичат да хапват лимоните заедно с корите или настърганата портокалова коричка в кекса, трябва да бъдат много внимателни. Гледайте внимателно какво купувате в магазина.

Човек, работещ в продължение на 15 години в склад за плодове и зеленчуци разкрива, че това, което се случва напоследък е направо потресаващо.



Всеки един от плодовете и зеленчуците подлежи на обработка с редица химикали. Те се отбелязват върху палетите. Проблемът обаче е, че тази стока не достига до крайния потребител с тях. Те купуват по няколко килограма на дребно и нямат ни най-малка представа с какво са били третирани плодовете и зеленчуците, които слагат на трапезата си.

В резултат на обработката клиентите се радват на перфектен външен вид на плодовете и зеленчуците. Не си дават обаче сметка, че с такъв продукт тровят не само себе си, а и децата си, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.