Важна новина за новите винетки от днес!

0
315

От днес всички български шофьори могат да започнат да подсигуряват нужните им винетки за Новата 2015 година

От днес, 15 декември 2014 година, всички български шофьори, които желаят да закупят новите винетки за автомобилите си с валидност 2015 година, вече могат да го направят. Новите винетни стикери ще могат да се купят от всички, повече от 3300 пунктове, на бензиностанции ОМВ, Лукойл, Петрол, Ромпетрол, Шел, Еко, в обектите на Български пощи, във финансовите институции като Изипей, Браво Инвестмънт, в Пикадили и други обекти, разкри новината Днес +.

vinetki
Важно за новите винетки

В продажба до настъпването на Новата 2015 година, ще са пуснати повече от 3 млн. винетки, с които всеки шофьор може да подсигури правото си да пътува по националната инфраструктурна мрежа.

Винетните стикери за предстоящата 2015 година ще са с дизайн, подобен на този през настоящата 2014 година, но с известни промени. За радост на всички шофьори у нас, цените на новите винетки ще останат непроменени, както и до сега. Годишната такса ще остане 67,00 лева, месечната винетка за един автомобил ще бъде 25,00 лева, а седмичната – 10,00 лева.

Важно уточнение, касаещо родните ни шофьори, е, че старите винетки ще важат до 31.01.2015 г. И тази година правителството отпуска един месец гратисен период, в който собствениците на автомобили ще могат да пътуват по българските пътища със старите стикери.



От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че от Новата 2015 година ще започне разработването на напълно нова тол система. Чрез въвеждането й, таксите за всички автомобили, които ще се движат по магистралите на България, ще бъдат събирани и определяни чрез получаване на информация от въведена GPS система, която ще уточнява къде точно се намира в дадения момент отделното превозно средство.

Очаква се първите етапи от новата тол система да започнат да работят от 2017 година, тогава, когато се очаква стикерите за винетки за родните ни шофьори да бъдат отменени.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.