Така се прави прочутото свинско на Андрей Слабаков (гордее се с вкусотията си)

0
1071

Това свинско на Андрей Слабаков наистина си струва овациите

Предлагаме ви рецептата за свинско на Андрей Слабаков, с която той се гордее. И има защо. Наистина става страшна вкусотия и направо се топи в устата това чудо.

свинско на Андрей Слабаков
Това свинско на Андрей Слабаков е пръстите да си оближеш

Трябват ни 600 грама свинско контрафиле, 150 грама нарязан на тънки ленти бекон, една глава лук, 250 грама гъби, една лъжица масло, сол и черен пипер на вкус, една лъжица олио, клечки за зъби.

А за соса са ни необходими 300 грама заквасена сметана, една лъжица дижонска горчица, сто грама гъбена отвара, сто грама бяло вино.

Първо трябва да сложим за около час свинското месо във фризера. След като стегне достатъчно, го режем на филийки с около осем милиметра дебелина.



Начукваме го хубаво и подправяме с черен пипер и сол на вкус. В малка тенджера си сваряваме гъбите за около десетина минути и ги нарязваме на тънки филийки.

В един тиган после запържваме нарязаната на полумесеци глава лук, докато добие прозрачен цвят. А после добавяме към него гъбите и подправяме отново на вкус.

Върху всяко едно от парчетата свинско контрафиле поставяме парче бекон и лъжичка от плънката. Завиваме на руло и забождаме с клечка за зъби. Нареждаме ги после в една намазнена с олио тавичка.

Ако остане от плънката, сипвае я и нея в тавичката около свинското месце. Взимаме една купа и в нея разбъркваме сметаната, водата от гъбите, горчицата, виното, черния пипер и сол на вкус.

Изсипваме тази смес върху месото в тавичката, покриваме я с алуминиево форио и я пъхаме във фурната. Печем тази вкусотия на температура от 200 градуса за около час, след като ястието вече е завряло.

Преди да сервираме в чиниите, отстраняваме клечките за зъби и поднасяме, докато е още топло. Вярвайте на Андрей Слабаков, защото той наистина е познавач. Това нещо става чудна вкусотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.