Вълнуваща история: Граничар се ожени за бежанка (ВИДЕО)

0
314

Сватбата на граничар и бежанка стана известна по света. Това не е обикновена любовна история, а драматична и вълнуваща

Група бежанци пристигат от Ирак в Македония. Сред тях е и младата Нора. Тя е с майка си. През март 2016 г. чакат на границата между Сърбия и Македония. Не знаят накъде ще ги отведе съдбата.

граничар
Сватбата на Боби и Нора е гаранция за вечна любов между отделните религии

Нора е болна – има треска. Увита е в дебело одеяло. Майка й също не се чувства добре. Диша тежко и трудно. На обиколка около бежанците минава младият граничар Боби Додевски.

Когато зърнал Нора за първи път, изпитал нещо,  каквото чувство не познавал преди. По-късно Нора разказва, че и тя усетила някакво особено вълнение.

В продължение на 3 дни Боби не бил виждал Нора. Помислил си, че тя е продължила към Западна Европа с останалите бежанци.



Точно тогава Сърбия затваря границата. Оказало се, че Нора не е заминала. Тя знае 6 езика и станала доброволец към Червения кръст.

Помагала в преводите и комуникацията между бежанците и граничарите. Няколко пъти помагала на младия граничар и на неговите колеги да потушат напрежението в лагера с бежанците.

Така постепенно двамата се сближават и през септември се женят.

Сватбата между Нора и Боби е символ на вечната любов. Тя е мюсюлманка, а той християнин. Двамата млади разбиват митовете, че друговерците са лоши. Нора и Боби са на мнение, че любовта е над всичко и го доказаха. Те вече очакват и своето първо дете.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.