Лисица замръзна в реката (+видео)

0
566

Такова нещо не се е случвало преди. В късове кехлибар са откривани насекоми и гущери. Но лисица да замръзне – не

Лисица замръзна в ледените води на река

Пухкавата лисица се движила по леда на реката. Без да подозира ни най-малка опасност от това. Но стъпила на тънък лед, който се спукал и тя паднала в ледените води на Дунав.

Франц Щеле е ловец и живее в град Фридинген (Германия). Той намерил замръзналата лисица и отнесъл намерената находка, писаха в schwaebische.de.

Ловецът Щеле призовава хората да не поемат риск като се движат по леда, защото може да ги сполети същата неприятна съдба като на рижата лисица.

Интересен е фактът, че пингвините, които живеят на Южния полюс, заобиколени от студен океан и много лед, никога на се замръзвали.



Или поне не е била изнасяна информация за такава случка. А те биха били доста уязвими, защото редовно плуват в свръх ледените води.

лисица
Ловецът, който откри замръзналата лисица

Тази година ниските температури у нас причиниха замръзване на Черно море около Сарафово и Бургас.

Продължителните снеговалежи и заледяването изчерпа запасите от сол на общините. В момента не може да се добива нова сол, заради замръзналите води.

Жителите не Бургас си спомнят два пъти подобни замръзвания на Черно море. Единият път е било през 1934 г., а следващия път през 1954.

Всички граждани можем да си бъдем полезни в този леден период като не изхвърляте пепелта от печките с дърва. Много българи се топлят вкъщи с твърдо гориво. Ръсете с тази пепел тротоарите около вашите домове, така нито вие, нито останалите граждани ще се хлъзгат, докато се предвижват.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.