Вярвате или не: Ракията е уникално лекарство (Ето кои болести лекува)

0
723

Ракията не е само вредна

Ракията лекува различни болежки. Стига да е в умерени количества. Определено огнената течност бори различни вируси и бацили.

Ракията се справя и с много болести по краката и цялото тяло. Но определени видове от нея лекуват различни неща по нашето тяло.

Ракията лекува

Сливовата ракия е една от най-разпространената сред българите. Много хора дори сия варят сами.

Тя може да мине почти за традиционна. Сливовата ракия или сливарката е много силна.



Често има натрапчив вкус. Известна е с това, че облекчава болките в стомаха. Особено е полезна по празниците.

Тогава най-вече прекаляваме с тежката и тлъста храна. И тогава сливовата ракия върши чудеса. Защото за кратко време разгражда ненужните вещества в нашето тяло.

Билковата грапа е сред най-лековитите. Облекчава болките по гърба. Използва се и за масаж на тялото. Великолепен лек за напрегнати мускули и за болки в ставите.

Ракията от мед е безценно лекарство. Особено тази, която съдържа в себе си прополис.

Тя съдържа значително по-малко количество алкохол от останалите видове огнена вода. Изключително ефективна срещу вируси и бацили. Лекува настинки, хрема и неразположение.

Гроздовата или грозданката е супер средство срещу зъбобол. Ако ви заболи зъб, просто пийнете чашка или две от нея. Действа като анестезия. И болката отшумява много бързо.
Мастиката е домашна ракия. Тя има дълга история. Приготвя се с билката анасон. Полезна е срещу болки в стомаха. Действа безотказно и срещу проблеми с дихателните пътища и органи.

На ценителите е известна и още една уникална ракия. Тя е така наречената орехова. Лечебните й свойства са добре известни на всички, които са я пили.

И тези, които могат да я приготвят. Ореховата ракия подсилва корените на косата. Тя разгражда и регулира нивото на мазнините в организма.

Ракията е полезна. Но стига да се пие в нормални количества и да не се прекалява с нея. Това съветват и тези, които познават лечебните качества на огнената вода.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.